Kék hírek, bulvár

2011.02.01. 11:34

Halál a felüljárón, az utolsó ütés végzetesnek bizonyult

Bige leütötte a kötözködő Kergét, akinek a feje a felüljáró betonján csattant, belehalt.

Vas András

– Sétálós délelőttjük lesz – jegyzi meg a bíró, miután kiderül, két tanú is csak a vádlott távollétében szeretne vallomást tenni, mások pedig kimentették magukat, így a tárgyalást többször is hosszabb pauza szakítja majd meg. A mákosban álldogáló vádlott erre csak megvonja a vállát, 2012 augusztusáig amúgy is büntetését tölti egy másik ügyből kifolyólag, így nem siet sehová. Amúgy csalásért is folyik ellene eljárás, ám ezúttal komolyabb az ügye: halált okozó testi sértés miatt áll a bíróság előtt.

Tavaly júliusban ugyanis összeszólalkozott egy ismerősével a kaposvári gyalogos felüljárón, szó szót, lökdösődést pofon követett, majd végül a jött az affért lezáró ököl – a sértett hanyatt esett, s úgy beverte a fejét, hogy három nap múlva belehalt sérüléseibe.

A vádiratból kiderül, a sértett meglehetősen részeg volt, s ő kötött bele a Bige becenevű vádlottba, s bár kétszer is szétválasztották őket, tovább erősködött. Egy kulcscsomóval többször megkarcolta félmeztelen riválisa hátát, aki erre fordultából ütött.

– Az élettársammal volt találkozóm – magyarázza Bige –, a felüljáróra beszéltük meg.
– Élettársa? – szakítja félbe a bíró.
– Tudja, hogy van ez, nálunk romáknál – hangzik a válasz.
– Tehát a barátnője – állapítja meg a tárgyalás vezetője.
– Szóval a felüljárón kötött belém a Kerge – folytatja a vádlott. – Hárman jöttek szembe, s üvöltözött, hogy így köcsög, meg úgy csicska. Kértem, ne az élettársam előtt.
– És erre? – érdeklődik a bíró.
– Pofon vágott – folyik tovább a történet. – Majd elkapta a nyakam és hasba rúgott.

A sztori szerint Bige még mindig nem ütött vissza, hanem el akart menni a barátnőjével, s szerencsére társai lefogták Kergét. Aki azonban kitépte magát, s ekkor karcolta végig többször is Bige hátát.
– Megfordultam – jelenti ki a vádlott –, s arcon vágtam. Hanyatt esett, s beütötte a fejét. De a mentőket én hívtam ki. Önvédelem volt. A barátnőm is tanúsíthatja.
A találkozó tényét valóban megerősíti az első tanú, a verekedést viszont állítása szerint nem látta. Ez jelentősen ellentmond a rendőrségen tett vallomásának, ahol még a vádlott szája íze szerint hangzott a története.

– Megfenyegetett – állítja a lány, aki nem is volt hajlandó Bige jelenlétében beszélni. S az is kiderül, a vádlott nem a saját nevében hívta a mentőket.
– Nem értem – csodálkozik a vádlott, miután a lány elhagyja a termet, s őt visszahozzák az őrzőből. – Miért kellett volna félnie tőlem?
A kérdés a levegőben marad, csak a sértett anyja jegyzi meg az elrendelt szünetben, hogy Bige össze-vissza hazudozik.
– Tök részeg volt a fiam – kezd elcsuklani a hangja –, erre agyoncsapta.

A történet következő szereplője is ittasságra hivatkozik: mindkét féllel haveri kapcsolatban áll, az esetet nem látta, csak utólag érkezett a felüljáróra. Nagyjából azért sikerül összeraknia az emlékeit, a nagyobb pontosságot igénylő válaszok helyett azonban jobbára csak széttárja a kezét: – Hülyeséget nem akarok mondani...Használhatóbb információkat közöl a harmadik, szintén adatai titkosítását kérő tanú, aki üzlete ajtajából látta az affért. S vallomásából kiderül, Bige nem csak egyszer ütött, hiszen Kerge már korábban is földre került, s ekkor meg is rugdosták... Viszont tény, az utolsó ütés előtt a sértett kezdeményezett.
– Óriásit esett – jelenti ki a tanú –, látszott, visszapattan a feje a betonról. S utána már nem bántotta senki.
Valahol érthető, hiszen elég rossz állapotban lehetett, ha három nappal később meghalt a kórházban.
Az ítéletre ennél tovább kell várni: a további tanúmeghallgatások miatt a bíró újabb tárgyalási napot tűzött ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!