Kék hírek, bulvár

2011.02.09. 18:26

Lövések az erdőben, vért és csontokat találtak

Négy ságvári gyanúsítottból kettőt előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

Fónai Imre

Vadászati jogosultsággal rendelkező társaság tett bejelentést a Siófoki Rendőrkapitányságra: Nyim és Ságvár környékén rendkívüli mértékben megszaporodott az orvvadász tevékenység. A vadászok hosszú ideje figyelték a területen illegálisan közlekedő gépkocsikat, rendszeresen találtak állati vért és csontokat a vadetetők környékén. Elmondásuk szerint előfordult az is, hogy az orvvadászok által megsebzett őzet és vaddisznót ki kellett lőniük. Éjszakánként lövéshangokat hallottak, illetve több alkalommal látták, hogy ismeretlen személyek keresőlámpával pásztázták az erdőket. Csapdákat, hurkokat is találtak.



Beke Ibolya századostól, a siófoki kapitányság sajtószóvivőjétől tudjuk: a megfigyeléseket követően négy ságvári férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként. A házkutatások, gépjármű-átvizsgálások során többek között fegyvereket, lőszereket, hangtompítót, távcsövet, vadászkéseket, agancsokat és trófeákat is lefoglaltak. Az ügyet igazságügyi hemogenetikus, ujjnyomat-és fegyverszakértő csoport bevonásával vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!