Kék hírek, bulvár

2011.05.06. 18:08

Tisztes életpálya? Tűzvonalban éjjel-nappal 90 ezerért

Somogyból pénteken közel negyvenen utaztak el a rendvédelmi dolgozók fővárosi demonstrációjára. Tisztes megélhetést követelve, s tiltakozva a korkedvezmény-megvonás ellen.

Harsányi Miklós

Úgy tudjuk: az áprilisi demonstrációhoz hasonlóan ezúttal is nyomatékosan felhívták a területi vezetők figyelmét, miszerint a tűzoltók nem vonulhatnak fel védőruhában és szakfelszerelést sem vihetnek magukkal. Soron kívüli ellenőrzéssel kívánták elejét venni a szabályszegésnek.
– A politikusok azt hiszik, hogy bármit lenyomhatnak a torkunkon – kesergett egy somogyi vonuló tűzoltó. – Minket éjjel-nappal bármikor a tűzvonalba küldhetnek. Mindezt havi nettó 90 ezer forintért.Pár héten belül másodszor demonstrálnak a tűzoltók. Rajnai Zsolt ezredes, Kaposvár korábbi tűzoltóparancsnoka egyetért a közrendvédelmi dolgozók követelésével. Szerinte tisztességtelen visszamenőleg módosítgatni a szabályokat. – Úgy látom, igazán senki se kíváncsi a rendvédelmisek véleményére – mondta Rajnai Zsolt. – Látszategyeztetés folyik, emellett egyoldalú kinyilatkoztatásokról hallani a kormányzat részéről.

Egy kaposvári tűzoltó szerint nem ez lesz az utolsó tiltakozás. – Ha megszűnik a korkedvezmény, 60 évesnél idősebb tűzoltók vágják majd ki a roncsból a vérző sérültet – mondta. – Végig gondolta ezt bárki is?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!