Kék hírek, bulvár

2011.06.25. 07:30

A Shownak folytatódnia kell!

A tavaly nagy sikerrel bemutatott Queen Memorial Concert Show idén több vidéki városba is ellátogat a budapesti előadások mellett. A legközelebbi állomás Siófok.

x

A 2010. évi Pécsi Országos Színház Találkozó keretében nagy sikerrel bemutatkozott élő, „Show must go on” - Queen koncert-show az idei évben több helyszínen is szórakoztatja a nagyérdeműt. Budapesten a RAM Colosseum, a főváros első élményszínháza ad otthont a fergeteges produkciónak, míg a nyári melegben a vidéki szabadtéri színpadokra „költözik” a show műsor, többek között Siófokra, Szegedre és Debrecenbe.

A produkcióban a hazai musical és könnyűzenei élet számos sztárja közreműködik (hol szólóban, hol duettben, hol kvartettben), így Kovács Áron, HIEN, Végvári Eszter, Csengeri Attila, Koós Réka, Csordás Levente, illetve Tabáni István.

A látványban is gazdag zenés produkció a legendás zenekar, a Queen legnagyobb slágereit eleveníti fel. A kiváló énekeseket a méltán elismert Hungarian Musical Bandből alakult Tribute Show Band kíséri, a zenei élményt pedig csak tovább fokozzák “Madár” és csapata által készített fantasztikus színpadi látványelemek, vizuális effektek, továbbá a káprázatos táncművészek. A produkció magas színvonalára az előadók mellett Tihanyi Ákos koreográfus és Harangi Mária rendező is garanciát jelent.A legfiatalabb fellépő, HIEN bevallotta, hogy mindig is nagyon szerette a Queen együttest, így nagyon örült, amikor felkérték, hogy szerepeljen a show-ban.

- Mindig is imádtam a Queent, különösen Freddie Mercury hangját, most pedig már még jobban. Nagyon boldog voltam, amikor felkértek a szereplésre, ugyanis nem könnyű elénekelni a Queen dalokat. De éppen ezért meg tudod mutatni benne a hangomat.

- Nehéz volt a felkészülés?
- Egy kicsit igen, mert sok dalt kellett megtanulni, hiszen mindenkinek vannak saját, szóló dalai, és a közös nóták, de szerencsére egy ismert repertoárt jelentenek a Queen dalok, így néhány dalnál csak azt kellett megtanulni, melyik lesz az én részem... De még így is nagy falat volt.

- Fellépő társaid mind tapasztalt énekesek. Jól kijössz velük?
- Nagyon jó énekeseknek tartom mindannyiukat! Koós Réka hangját különösen imádom. Szerencsére már az első próbán megtaláltuk a közös hangot, sokat segítettek a színpadi mozgásokban, ki-, mikor-, hova- és merre mozog, mindig jó hangulatúak a próbák és az előadások is!

- Milyen volt a közönség fogadtatása?
- Szerencsére a közönségünk eddig mindig jó volt! A Queent sok mindenki szereti, fiatalok és idősebbek egyaránt, s ha a dalait jó énekesek éneklik el jó előadásmódban, akkor baj nem lehet. Volt olyan koncertünk, ahol a székekben ülve táncolt és énekelt a közönség. Hihetetlen erőt ad, ha érzed, hogy szeretik, amit csinálsz.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Siófokon folytatódik a Show
[/caption]

- A sok elfoglaltság mellett jut időd a pihenésre, a családra?
- Néha nem olyan sok, mint szeretném, de azért marad. Fontosnak tartom, hogy néha kikapcsolódjak, feltöltődjek. Szerencsére most, hogy ismét nyári szünet van, talán többet tudok pihenni, de a fellépések is inkább adnak, mint elvesznek energiát, így a tanulás-éneklés önmagától egyensúlyban tartja magát.

- Vannak terveid a nyárra?
- Megyek fellépni ide-oda, pl. augusztusban Berlinbe. Szeretnék tengerpartra is eljutni, de ameddig nem, addig marad a Balaton. Illetve dolgozunk a második lemezemen, hamarosan elkészül erről a lemezről az első dalhoz tartozó klip is. Az album érdekessége, hogy várhatóan mindegyik dal saját szerzemény lesz, így az egész igazán rólam fog szólni.

Előadások időpontjai:
- 2011. július 1. (21:00) Siófoki Szabadtéri Színpad (esőnap: július 3.)
- 2011. augusztus 18. Szegedi Szabadtéri Színpad
- 2011. augusztus 19. Debreceni Virágkarnevál
- 2011. október 21. RAM Colosseum
- 2011. november 27. – RAM Colosseum
- 2011. december 30. – RAM Colosseum
(* a szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!)

Bővebb információ: www.rockgreats.info

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!