Kék hírek, bulvár

2011.06.06. 18:13

Exkluzív videó: Szima Juditot szabadlábra helyezte a bíróság

Ártatlannak vallotta magát Szima Judit hétfőn Kaposváron újságíróknak, miután a Kaposvári Városi Bíróság szabadlábra helyezte.

Márkus Kata

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárának előzetes őrizetbevételét megszüntette kaposvári ülésén a bíróság azzal, hogy egyben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A tilalom nem Szima Judit eddigi lakhelyére vonatkozik, hanem egy másik megyében lévő településre, ám azt a főtitkár nem kívánta nyilvánosságra hozni, hova megy „haza” a határozathozatal után. Annyit azonban közölt, hogy ártatlan, nem követte el azokat a dolgokat, amikkel gyanúsítják.

Mint ismert, pénteken a tettrekész szekszárdi irodájában több órás házkutatást tartott a nyomozóügyészség, majd Szima Juditot pénteken éjszaka előállították, kihallgatták, és őrizetbe vették. A gyanúsítás tárgya részben hűtlen kezelés, részben pedig sikkasztás.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szima Judit ártatlannak vallotta magát
[/caption]

Hétfőn a kaposvári bíróságra szállították Szima Juditot. A bíróság dönthet ugyanis előzetes letartóztatásba vételéről vagy szabadlábra helyezéséről a 72 órás őrizet után. A tárgyalást kettő órára tűzték ki, ám a bíróság utcáját már fél kettőtől rendőrök vigyázták a Zárda és a Kossuth Lajos utca felől egyaránt. Szima Juditot két óra előtt tíz perccel bilincsben, vezetőszáron kísérték a tárgyalóterem elé, majd pontosan két órakor ugyanígy, két rendőr kísérte be a tárgyalóterembe óriási médiaérdeklődés mellett. Az újságírók, fotóriporterek még a tárgyalóterem folyosójára sem léphettek be, a tárgyalás előtt csupán a hozzájárulását sikerült megkapni a fotózáshoz.A háromnegyed órás zárt tárgyalás után szintén bilincsben, vezetőszáron kísérték ki a teremből, ahol egy óra 15 perc várakozás következett a határozathozatalig. Szintén úgy, hogy senki sem érintkezhetett ügyvédjén kívül Szima Judittal. A bíróság határozatának kihirdetése aztán már percek alatt véget ért, s a tárgyalóteremből már bilincs és vezetőszár nélkül jöhetett ki a főtitkár negyed ötkor.

A kecske is jólakott, a káposzta is megmaradt – kommentálta a bíróság döntését Szima Judit a bíróság folyosóján. – Per pillanat ez a megoldás. Budapestre, a Kossuth térre azonban nem mehetek, mert lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el számomra a bíróság.A főtitkár arra a kérdésre, hogy igazságosnak érzi-e a döntést, már könnyeivel küszködve úgy reagált: olyan nagy mértékben megaláztak, hogy nem találok szavakat, s olyan dolgokkal gyanúsítanak, amiket nem követtem el.

Szima Judit hétfőn délután tehát szabadon távozhatott a kaposvári bíróság épületéből, ám mielőtt kollégái autójába beszállt, még azt mondta: senkinek nem kívánom azt, ami velem történt. – Két évembe fog kerülni, mire kimosom magam ebből az ügyből – közölte. – Ez történik akkor, amikor valaki az emberekért dolgozik; vagy bűncselekményt kreálnak ellene, vagy fegyelmivel fenyegetik.

A lakhelyelhagyási tilalom első körben harminc napig marad érvényben Szima Judit ügyében, majd a bíróság meghosszabbíthatja, akár többször is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!