Kék hírek, bulvár

2011.06.03. 17:15

Gyilkosság, drogbuli a rendőr-főkapitányságon

Ismeretlen női holttestet fedeztek fel a járókelők reggel a kaposvári Cseri parkban. Az elsődleges orvosi vizsgálat nem zárta ki az idegenkezűséget sem.

Vas András

A rendőrségi adatgyűjtésből kiderült, egy tanú kutyasétáltatás közben figyelmes lett egy párra, akik dulakodtak, s hangosan veszekedtek, a férfi egyszer meg is ütötte a nőt. A tanú megijedt, hazament, ám a személyleírás alapján a holttestben ráismert az előző esti veszekedés női tagjára.
– Mi az első teendő? – kérdezte a megyei rendőr-főkapitányság tagjaiból álló állomászsűri a nagyatádi kapitányság bűnügyi technikus párosát. A fenti eset ugyanis egyike volt a hát feladatnak, melyeket a megye hat rendőrkapitányságáról érkezett technikusoknak meg kellett oldaniuk.– Második alkalommal rendezzük meg a bűnügyi technikusok versenyét – mondta Mitró József alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi technikai osztályának vezetője. – Egy napra összehozzuk a különböző helyen szolgáló kollégákat, akik megmutathatják, mit tudnak.
Méghozzá olyan területeken is, melyekkel ritkán vagy egyáltalán nem találkoznak. Például, mint a kitalált cseri parki gyilkosság: az életellenes ügyekben ugyanis a megyei főkapitányság jár el. Ennek ellenére a városiaknak is fel kell készülniük a hasonló esetekre.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Drogot keresnek
[/caption]

– Itt az első bűnjel, s ebből szagmintát veszünk – mondták az atádiak, majd akkurátusan megkezdték a kötelező protokollt. Ekkor még a halottat megtestesítő felöltöztetett, s valódi vérrel preparált guminő közelében sem jártak, ám már vagy féltucatnyi feladaton túljutottak.

Egy másik állomáson a bűnügyi nyilvántartó segítségével kellett megoldaniuk a szervezők által kitalált esetet, majd egy kábítószeres buli után kellett helyszínelniük. Aki akart, ehhez az esethez kutyás segítséget is kérhetett, Skrek Roland főtörzszászlós a kaposvári kutyás szolgálattól máris hozta valamelyik négylábú társát.

A következő feladat során a helyszínrajzot és nyomelőhívást gyakoroltatták a szervezők, majd egy betöréses lopás nyomait kellett feltárni, s akadt két öngyilkosság is: az egyik esetben egy bezárt lakásba kellett bejutniuk, ahol felmerült az idegenkezűség gyanúja is, a másikban pedig egy lőfegyveres emberölést próbált eltusolni a történetbeli tettes. A hét próbát a fonyódiak teljesítették a legjobban, a második helyen a barcsiak végeztek, a bronz a kaposváriaknak jutott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!