Kék hírek, bulvár

2011.06.20. 16:16

Hajósok és fürdőzök kerültek életveszélybe a Balatonon

A nagy szélben sok ember került bajba a Balatonon a hétvégén, a hatalmas hullámok hajót borítottak fel, s csaknem elsüllyesztettek két sportkenut is.

Sonline

A siófoki vízirendőröket egy felborult katamaránhoz riasztották. A hajó vezetője nem tudta egyedül visszafordítani járművét. A járőrök
segítettek a bajba jutott férfinak, aki – mivel nem sérült meg a borulásban – folytatni tudta útját. Alsóőrsnél egy vitorlás kötélzete összegabalyodott, a hajó motorja pedig nem bírt a nagy hullámokkal. A vitorlást a balatonfüredi vízirendőrök a balatonalmádi kikötő elé vontatták, ahol a csendesebb vízben a hajó legénységének sikerült elhárítania a hibát.

Két kenu is bajba került az erős szombati hullámzásban Alsóőrs és Zánka előtt. A sporthajók a befolyt víz miatt már balesetveszélyessé váltak,  a járőrök a két kenut és az utasokat a parton biztonságba helyezték, ugyanakkor hajók vezetői ellen szabálysértési feljelentést tettek, mivel az adott vízterületen II. fokú viharjelzés volt érvényben.

Szintén a füredi rendőröknek köszönhető, hogy ép bőrrel jutott a partra az a két úszó is, akik a szombat esti erősödő szélben az egyre
nagyobb hullámok elől kimásztak az úszó hajózási jelzésre. Szerencsére a vízirendőrök időben segíteni tudtak a bójába kapaszkodó két fürdőzőnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!