Kék hírek, bulvár

2011.10.03. 10:51

Kihallgatták a tévéstábot: a gondozókba harapott a krokodil

A siófoki televízió munkatársai a köztévé számára forgattak a balatonszárszói krokodilbaleset helyszínén. Szerintük a hüllő támadhatott.

Fónai Imre

Pécsi Tibor végig fogta a krokodil fejét és száját, s igaz, hogy át volt kötve, de haraphatott valamekkorát így is – állították az általunk megkérdezett televíziósok.

A riporter és az operatőr a siófoki Sió Televízió munkatársai, ám vasárnap a köztelevíziónak forgattak riportot az új krokodil érkezéséről. Ott voltak akkor is, amikor az állat állítólag megharapott két segítőt, majd beszéltek a sérülteket a siófoki kórházban ellátó orvossal, végül néhány órát a rendőrségen is eltöltöttek tanúként, amíg a vizsgálat megindításához szükséges jegyzőkönyv elkészült. A Híradóban nem adhattak le semmit a Balatonszárszón vasárnap forgatott anyagból, hiszen azt Pécsi Tibor megtiltotta nekik.Pécsi Tibor négy segítőjével tette helyére a krokodilt – elevenítette fel a történteket kérésünkre a Sió tévé riportere. – A harapás pillanatáról nincsen felvételünk, azt ugyanis egy oszlop takarta előlünk. Az állat szerintünk az egyik segítő alkarjába kapott, ő nagyon vérzett, majd felsértette a másik, segítségére siető férfi kézfejét is. Amikor a mentősök megérkeztek, nekik is azt mondták ezek a segédek: megharapott bennünket a krokodil. A kórházban nyilatkozó doktor, Safar Ahmed szerint is nagy valószínűséggel harapástól származtak az először megsérült férfi alkarsebei.

Vasárnap délelőtt a balatonszárszói Krokodil Zoo-ban egy fehér krokodil megsebesített két embert. Pécsi Tibor tulajdonos szerint nem történt krokodilharapás az esetnél, csupán a hüllő bőre sértette meg két kollégájának bőrét.

A hivatalos rendőrségi közlemény szerint a krokodil áthelyezése közben elpattant az állat száját összefogó pánt, és megmarta a magánterrárium tulajdonosának segítő két férfit, akiket a mentők a siófoki kórházba szállítottak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint egyikük sérülése nyolc napon belül, a másiké nyolc napon túl gyógyuló.

A Siófoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Siófoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!