Kék hírek, bulvár

2011.10.10. 13:55

Négymilliót ajánlott apja megöléséért egy 15 éves lellei fiú

– Nagyon meg fogják mérni – jelentette ki sokattudóan az egyik tanú anyja. Fia eközben kiélvezve a sajtóérdeklődést, megpróbálta elmesélni, mit is akart tulajdonképpen a még nem egészen tizenhat esztendős balatonlellei fiú.

Vas András

Akit emberölés előkészítésével vádolt meg a megyei főügyészség. A vád szerint ugyanis a kifejezetten jó anyagi körülmények között élő, egy siófoki középiskolában magántanuló ifjú meg akarta öletni apját egy ismerősével.
– Négymilliót ígért és a faterja Toyotáját – állította a folyosón a meghallgatásra várakozó tanú, ám értesülései csak félig bizonyultak pontosnak: az összeg megegyezett a vádiratban foglaltakkal, a kocsi azonban Honda volt...

A lellei vádlott – akinek ügyvédje zárt tárgyalást kért, ugyanis szerinte családon belüli erkölcsi problémák is felmerülhettek a kihallgatás során – az ügyészség szerint egyszerűen megelégelte, hogy apja – egyes tanúk szerint csak nevelőapja, aki azonban a nevére vette – túlságosan keményen fogta. A bírósági folyosói történet szerint akkor telt be nála a pohár, amikor felmenője egy horgászbottal náspángolta el. A beszédesebb tanúk szerint a fenyítésre azért került sor, mert a fiú ellopott apja boltjából másfélmillió forintot, majd annak kocsijával felutazott Pestre, ahol még össze is törte a Hondát.Persze elképzelhető, mindez urban legend, ám az biztos, hogy az idén április negyedikén egy ismerősének felajánlotta a fentebbi összeget és az autót, ha négy nappal később megöli az apját. Azt is pontosan elmagyarázta, nem kell hozzá sokat tenni, ugyanis, mivel felmenőjének agyérszűkülete van, elég egy ütés a fejére...

A fiú, akinek felajánlotta a lehetőséget, látszólag belement a gyilkosságba, ugyanis félt, ha ő nem teszi meg, a lellei ifjú talál valakit, aki hajlandó lesz ölni. Egyezségükről hangfelvétel is született, a felbujtó ugyanis készségesen diktafonra mondta ajánlatát, a saját, illetve szülője nevét, címét, s az időpontot.
„Holnapra mindenképpen meg kell történnie, ha holnap nem, akkor sajnos bukta az egész” – hallható a felvételen. Többek között ez alapján tett beismerő vallomást a rendőrségen a lellei fiatal, aki, miután az elsőre kiválasztott „végrehajtó” nem tett eleget kérésének, több ismerősének elmondta, mit is tervez – végül egyikük feljelentette.
Az ügyészség emberölés kísérletének előkészítésével vádolta meg a fiút, úgy tudjuk, a vádhatóság felfüggesztett fogházbüntetést kér majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!