Kék hírek, bulvár

2011.11.16. 16:50

Kiürítette a céget, hogy ne kelljen kifizetni a 130 milliót

A hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett csődbűntett és más bűncselekmény miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy balatonföldvári férfi ellen.

a.v

A vádlott egy tótújfalui, főként tejhasznú szarvasmarha tenyésztésre szakosodott mezőgazdasági kft. ügyvezetője volt. A cég valós tevékenységet 2009. áprilisáig folytatott, ám már az előző évben tudni lehetett fizetésképtelenségéről, hiszen több hónapos hátralékokkal küzdött. A vádlott azzal is tisztában volt, hogy a tartozásokat csak a tótújfalui telephelyen lévő gépek, berendezések, illetve a tehenek eladásából lehetne megadni, ennek ellenére 2009. április elsején 65 millió forintért eladott hét vasvázas szerkezetű istállót, egy fejőházat, gépeket, valamint 314 marhát.



Értelemszerűen, miután a vádlott a kft. működéséhez szükséges dolgokat eladta, a cég nem működött tovább, a földvári férfi pedig 42,4 millió forintot a kft. működési körén kívül költött el. A megyei bíróság elrendelte ugyan a cég felszámolását, ám a vádlott nem vette fel a kapcsolatot a felszámolóval, s nem számolt el a társaság pénzeszközeivel, vagyontárgyaival sem. A felszámolási eljárás elrendelését követően a hitelezői összesen 133,9 millió forint követeléssel léptek fel, a vádlott azonban a cég kiürítésével, és vagyonának eltüntetésével kifizetésüket lehetetlenné tette.

Címkék#Tótújfalu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!