Kék hírek, bulvár

2011.11.18. 15:45

Riadalom Nagyatádon: belobbant egy gázvezeték, méteres lángok

A tűzoltók percek alatt kiértek ahhoz a gáztűzhöz, ami pénteken kora délután történt a nagyatádi Aradi utcában.

Harsányi Miklós

Begyulladt a gáz egy kis nyomású gázellátó vezeték javítási munkáinak végzése közben egy ötszintes lakóépület előtt – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.  A meggyulladt gáz pár percen keresztül több méter magas lánggal égett, amíg a már kiszakaszolt csőből a gáz távozott. Az esemény során a közeli lépcsőház ablaküvegei kitörtek, megrepedtek, s a közelben található földmunkagép is károsodott a lánghatástól.A részletekről szólva közölték: a tűzoltók kiérkezésekor lánggal égés már nem volt. A helyszín biztosítására védősugarat szereltek valamint a munkagép izzó részeinek hűtését elvégezték. Ezzel párhuzamosan a tűzoltók végigjárták a környező lakásokat. Megállapították, hogy az otthontartózkodók közül nem sérült meg senki, és lakását senkinek nem kellett elhagynia.
– A tűzben két helyszínen dolgozó munkás az arcán könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők ellátták – tudtuk meg.

A gáztűz miatt az Aradi és a Kossuth utcában 20 lakótömbben – ahol közel 800 fő lakik – a gázszolgáltatás átmenetileg szünetel. Ennek helyreállítását késő estére ígérték az E-ON szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!