Kék hírek, bulvár

2011.11.14. 11:31

Vádat emeltek az NNI kirúgott igazgatója ellen

Vádat emelt a Kaposvári Katonai Ügyészség a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori dél-dunántúli régiós vezetője ellen.

Vas András

Váradi Csaba rendőr alezredest januárban függesztették fel állásából, s feljelentés alapján indítottak ellene minősített eljárást – leggyakrabban államtitokkal kapcsolatos ügyekben rendelnek el ilyet – és nyomozást Kaposváron: a vád szerint folytatólagosan elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtés, tizenöt rendbeli, részben folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés, valamint más és katonai és köztörvényes bűncselekmények miatt. Hogy pontosan mi a vád a rendőr alezredes ellen, nem tudni, ugyanis ügyének iratait 30 évre, 2041-ig titkosították.



A Kaposvári Katonai Ügyészség, mely kétszer is meghosszabbította a nyomozati határidőt, s júliusban hallgatta ki először Váradi Csabát a vádiratot a Somogy Megyei Bíróság katonai tanácsához nyújtotta be. Információink szerint az egykori NNI-alezredes ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban, s szabadlábon védekezhet. Úgy tudjuk, a Váradi Csaba elleni feljelentésnek köze lehet a Pécsi Tudományegyetemen kirobbant vesztegetési ügyhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!