Kék hírek, bulvár

2011.12.01. 07:33

Bilincsben vitték el az edzőt a mérkőzés lefújása után

Előállította a rendőrség Aczél Zoltánt, a Haladás vezetőedzőjét a Videoton elleni Magyar Kupa mérkőzését követően.

Sonline/MTI

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben szerdán történtek nyomozati lépések, melynek keretében Székesfehérváron a Magyar Kupa-mérkőzést követően történt előállítás, amelynek ugyanakkor nincs köze a találkozóhoz és a két résztvevő csapathoz.
A nyomozó hatóság csütörtökre ígért bővebb tájékoztatást az ügyben, miután kihallgatják a gyanúsítottat.


   
Aczél Zoltán 2008 és 2010 között a válogatott másodedzője volt Erwin Koeman szövetségi kapitány irányítása alatt - először a REAC-nál dolgozott vezetőedzőként az élvonalban, később 2008 decemberétől 2009 nyaráig a Siófok trénere volt. Ebben az időszakban a Siófok három meccsének is megpróbálták befolyásolni az eredményét: a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, a 2009. április 25-én rendezett Siófok-Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) NB I-es meccset próbálták "megvenni" a bűnszervezet tagjai.
   
A siófoki meccsekkel összefüggésben H. Gábor, S. László, és A. Attila labdarúgókat, továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. A. Attila és S. László teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett, melynek alapján a három találkozóval kapcsolatban korábban az alábbi közleményt adta ki a Központi Nyomozó Főügyészség:
 
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedden felfüggesztette Sütő László - aki jelenleg a Vasas-Híd futballistája - játékjogát a büntetőeljárás jogerős befejezéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!