Kék hírek, bulvár

2012.01.31. 16:42

Életfogytiglant kért az ügyész - 20 év a brutális gyilkosnak

Húsz év fegyházra ítélte nyereségvágyból elkövetett emberölés, rablás kísérlete és súlyos testi sértés miatt a Kaposvári Törvényszék a tavaly áprilisi kiskorpádi gyilkosság elsőrendű vádlottját. Társa lopás kísérlete miatt tíz hónap börtönt kapott.

Vas András

Az ügyész mindkét ítélet ellen súlyosbításért – az elsőrendű esetében életfogytiglani fegyházért –, a vádlottak és védőik enyhítésért, illetve az elsőrendű vádlott felmentésért fellebbezett.

– Őszinte részvétem! – állt fel a rabruhás férfi, amikor az idős asszony kifelé indult a tárgyalóból.
– Nem vagyok rá kíváncsi! – csattant a válasz, mire a férfi lesütött szemmel visszaült a vádlottak padjára. Pedig igazából nem neki kellett volna szégyenkeznie, ugyanis nem volt köze a tavaly áprilisi kiskorpádi gyilkossághoz. Úgy tudta, lopni indulnak Csökölyből egy üresen hagyott házba, s amikor észrevette, hogy társa rátámad a meglepetésükre mégis otthon tartózkodó, s a kertbe kilépő nyugdíjas férfire, összeveri és -rugdossa, felelősségre vonta, majd hazaindult. Arról már csak később értesült, hogy az ügy elsőrendű vádlottja ezek után bement a házba, s a férfi 78 éves élettársát is megverte – végül hiába forgatta fel a házat, zsákmány nélkül távozott...Ő mesélte el az egész történetet a rendőrségen, s tett – a lopási szándék elismerésével – magára is terhelő vallomást. A Hipe becenevű elsőrendű vádlott viszont folyamatosan tagadott, sőt, a börtönben megfenyegette társát, hogy vonja vissza vallomását, különben pórul jár. Saját története szerint hosszú ideje nem járt Kiskorpádon, aznap nemhogy nem ült biciklire, de már korán hazament és lefeküdt, s csak később hallott róla, mi is történt az ominózus éjjelen.

Igaz, meséjébe nehezen hihető részletek is keveredtek. A nadrágján talált – s a szakértő szerint a meggyilkolt férfitől származó – Vérnyomokról előbb azt állította, hogy szűz barátnőjével szeretkezve kenődött össze, majd csivavája vérét vélte ráfröccsenni, amikor egy ismerősével kivitte az erdőbe a gyakran az epresbe tévedő kutyát, s fejszével agyonverték a Puszedli névre hallgató ebet...

A szakértők és tanúvallomások azonban minden ponton megcáfolták elbeszélését, így az ügyész bizonyítottnak látta bűnösségét, s a minősített, halmazatban elkövetett bűncselekmény miatt életfogytiglani fegyházat kért a többszörösen visszaesőnek számító 30 éves csökölyi férfire, akinek védője bizonyítottság hiányában ügyfele felmentését javasolta.
A bíróság mindkét vádlottat bűnösnek találta, az elsőrendű vádlottat húsz év fegyházra, társát tíz hónap börtönre ítélte. Mivel az ügyész, a védők és a vádlottak is fellebbeztek, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!