Kék hírek, bulvár

2012.02.14. 15:41

Hátizsákban és platón hordják el a somogyi erdőket

Sok szép erdeje van Somogynak, s ahol sok a fa, ott sok a fatolvaj is. A szokatlanul nagy hideg miatt számuk egyre gyarapszik. Szinte minden napra több felgöngyölített eset jut.

F. Szarka Ágnes

Tavaly 378 esetben indítottak nyomozást falopás miatt Somogyban, s több mintegy harminc esetben rendelt el a rendőrség szabálysértési őrizetbevételt.  Az elkövetőket a gyorsított bírósági eljárás során  többségében elzárásra, néhány esetben pénzbírságra ítélték.

A rendőrök az ellopott fa térfogata és fajtája alapján, megbecsült értéket alapul véve döntik el, hogy szabálysértés, vagy bűncselekmény miatt indul eljárás. Az dönt, hogy a kár meghaladja-e a 20 ezer forintos összeghatárt. Minősítő körülmény lehet azonban például, ha üzletszerűen követik el a lopást – tudtuk meg Karsay Kornéltól, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársától. Nem ritka, hogy a rendőrök tetten érik az elkövetőket: jellemzően a nem saját tulajdonú fa kivágása vagy elszállítása közben akadnak fenn ellenőrzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!