Kék hírek, bulvár

2012.03.20. 17:11

Tábornokper: mellplasztikára költötte a százados a kenőpénzt

Újabb vádlottak meghallgatásával folytatódott kedden a kaposvári tábornokper a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsán. Mint ismeretes, a katonai ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt meg három dandártábornokot, majd' tucatnyi főtisztet és négy civilt.

Vas András

A januárban kezdődött per negyedik tárgyalási napján előbb a hetedrendű – ezredes – vádlott korábbi vallomását ismertették, majd egy alezredes következett: a nyolcadrendű vádlott tagadta az ellene felhozott vádakat s kijelentette, az eljárást koncepciós pernek tartja.

A tizenkettedrendű vádlott, a Honvédelmi Minisztérium térképészeti cégének logisztikai osztályvezetője volt századosi rangban, és irodaszerek beszerzése kapcsán vett át kenőpénzt. Az egyik átvétel során tetten is érte a rendőrség. A tárgyaláson kiderült, a visszaosztott pénzekből fizette többek között élettársa mellplasztikáját. A per áprilisban folytatódik, a tervek szerint ekkor hallgatják meg az ügyben korábban részletes, társaira is terhelő vallomást tevő O. János dandártábornokot.

Cikkeink a perről
-------------------------------------------------------------
Legálisnak tartotta a többmilliós visszaosztást a dandártábornok 
Ügyészeket vádolt meg vallomásában a dandártábornok
Tábornokok és államtitkár a kaposvári vádlottak padján

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!