Kék hírek, bulvár

2012.06.04. 17:09

Baltával verte agyon feleségét a megvadult férfi

Emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 61 éves vízvári férfi ellen a megyei főügyészség.

Vas András

A vádlott tavaly december 3-án feleségével – akit 1975-ben vett el – a helyi nyugdíjas bálban mulatott, s közben be is rúgott. Este fél tíz tájban indultak haza, otthon az asszony felrótta férjének, hogy illetlenül viselkedett a bálban. Veszekedni kezdtek, s közben kimentek az udvarra, ahol a feleség felkapott egy baltát, párja felé suhintott, s eltalálta a kezét. A férj ettől gorombult csak be igazán, kicsavarta a baltát az asszony kezéből, majd a nőt a földre rántotta, ököllel ütni kezdte a fejét, összerugdalta, s a baltával is fejbe csapta háromszor.

Ezután átment a szomszédba, s elmesélte, mi történt, s kérte őket, hívják ki a mentőket és a rendőrséget. Miután azonban hazament, ismét dühbe gurult, s feleségére rontott, az utána siető szomszéd azonban arrébb lökdöste. A 61 éves vádlott dühe ezután a szomszéd ellen fordult, akivel összeverekedtek, eközben a szomszéd felesége megpróbálta kitámogatni a sértettet a kertből. Amikor ezt a férj észrevette, a fészerhez rohant, kivette a benzines kannát, s mindenkit lelocsolt, majd elővett és meggyújtott egy gyufát, melyet a szomszéd ütött ki a kezéből. A támadó visszament a fészerbe, ahonnét egy újságpapírból készített égő fáklyával tért vissza, kirohant az utcára a szomszédok és felesége után, s csak a frissiben megérkező környékbeliek tudták megakadályozni, hogy felgyújtsa asszonyát és a szomszédokat.A randalírozásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget, a mentők pedig kórházba szállították a vízvári férfi feleségét, aki azonban két hónappal később, az idén február 5-én belehalt súlyos koponyasérüléseibe. A 61 éves férfire a vádiratban börtönbüntetést két a főügyészség – a vízvári vádlott előzetes letartóztatásban vár a tárgyalására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!