Kék hírek, bulvár

2012.07.02. 13:20

Repeszaknát talált egy fürdőző a vízben Balatonlellén

Egy fürdőző a parttól húsz méterre egy repeszaknát talált a Balatonban Lellénél, tűzszerészek vitték el a veszélyes szerkezetet.

Sonline

– Hétfőn a déli órákban bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a balatonlellei Virág utca végén található szabad strandon egy fürdőző a parttól 20 méterre a vízben talált egy körülbelül harminc centi hosszú buzogány alakú tárgyat, melyet – miután megnézte – visszadobta a vízbe – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. – Mivel a tárgyról nem volt pontos információ, így a helyszínt a BVRK és a Balatonlellei Rendőrőrs járőrei biztosították 250 méteres körzetben a szárazföldön és a vízen is. A Honvédség tűzszerészei megérkeztek a helyszínre, s kiderült, egy a múltkorihoz hasonló POMZ 2 típusú repeszaknát talált a fürdőző. A veszélyes szerkezetet elszállították, a honvédség tűzszerészei központi helyükön semmísitik meg.Rövid időn belül ez már a harmadik veszélyes tárgy lehet, mely a Balatonból kerül elő. Június 23-án – szintén a lellei strandon – egy második világháborús repeszaknát találtak a fürdőzők, melyet az irmapusztai hulladéklerakóban robbantottak fel. Egy héttel előtte Siófokon, a Nagystrandon egy kézigránátot találtak a fürdőzők. A szakemberek a helyszínen semmisítették meg a robbanószerkezetet, amiről idő közben kiderült, hogy egy világháborús tüzérségi gránát gyújtószerkezete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!