Kék hírek, bulvár

2012.10.25. 16:58

Csökkentették a drávagárdonyi feleséggyilkos büntetését

Tizenkettőről tíz évre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla annak a drávagárdonyi férfinak a börtönbüntetését, aki tavaly ősszel megfojtotta feleségét, miután a nő közölte vele, hogy elhagyja.

Sonline/MTI

Az 55 éves férfi és felesége házassága megromlott, az asszony 2011 augusztusában elköltözött közös házukból. Néhány hét elteltével visszaköltözött ugyan, de a kapcsolatuk nem állt helyre, a nő az év szeptember 16-án bejelentette: végleg távozik.
A férj hiába igyekezett lebeszélni a szándékáról, a nő nem engedett, ezért megfojtotta. Megpróbálta ugyan újraéleszteni, de ez nem sikerült. A férfi felesége holttestét a település melletti kukoricatáblához vitte, ahol nejlonzsákba rakta és elrejtette. Azt tervezte, hogy később visszatér és majd elföldeli. A gyilkos férj megtévesztésül több SMS-t küldött fiaiknak a nő telefonjáról a felesége nevében.Néhány nappal ezután a vádlott és egyik fia a rendőrségen bejelentette az asszony eltűnését.  A férj kihallgatásakor beismerte, hogy megölte az asszonyt, majd megmutatta, hova rejtette el a holttestét. A férfi szerelemféltéssel indokolta tettét. Azt mondta, hogy a fojtogatással csak rá akart ijeszteni az asszonyra, aki egy másik férfi miatt akarta őt elhagyni.

A táblabíróság megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Kaposvári Törvényszék határozatát, és a férfit emberölésben mondta ki bűnösnek, de mivel a tettért első fokon kiszabott büntetést túlzottan szigorúnak találta, csökkentette az időtartamát.

Ezek is érdekelhetik