Kék hírek, bulvár

2012.11.29. 08:29

’Mindenkit megölök’ - egyméteres karddal rontott rá a családra

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen a kaposvári ügyészség.

Vas András

A vádlott tavaly december 21-én Kazsokon megkérte a nála tartózkodó fiatalkorú sértettet, hogy nyissa ki a kertkaput, míg beáll az udvarra, ám nekiment a kapunak, s ezért a fiatalkorút vonta felelősségre. Pofon vágta, majd amikor a menekülő sértett elcsúszott a sárban, kétszer-háromszor fejbe, illetve vállon rúgta.

Néhány óra elteltével a vádlott autóba ült, s a sértett keresésére indult, de csak a testvérével találkozott, aki viszont nem tudott segíteni neki. A 30 éves férfi erre bedühödött, s baseball ütővel előbb kétszer vállon, majd háromszor fülön vágta, s közben fenyegetőzött, kiirtja az egész családot. Ezután a vádlott visszaült a kocsiba, hogy tovább keresse a sértettet, de csak az apját találta meg, aki szintén nem tudta, hol van a fia. A 30 éves férfi erre őt is megcsapta a baseball ütővel, s megfenyegette megöli őt is és a fiát is.Három nap múlva, Szenteste éjszakáján a vádlott ismét megjelent a sértették házánál, ekkor a baseball ütő mellett már egy egyméteres kardot is magával vitt. benyomta a ház ajtaját, felébresztette a családot, s kereste a fiút. A kutatás közben letépte a szekrények ajtajait, a poharakat és a tányérokat a konyha kövére dobálta, felborította a konyhaasztalt, a székeket, a hálószobai szekrényt és a földre dobta a tévét – összesen nagyjából hatvanezer forintnyi kárt okozott a lakásban. Mivel nem találta a fiút, kétszer is megütötte apját, s a kard pengéjét a torkához szorította, majd nem sokkal később a család egyik ágyban fekvő tagjának melléhez tartotta, s fenyegetőzött, mindenkit megöl, ha nem fizetik ki a kocsijában keletkezett kétszázezer forintos kárt. Miután a família tagjai közölték, nincs ennyi pénzük, két hét haladékot adott neki, hogy fizessenek, különben mindenkit megöl, majd elment.
A jelenleg jogerős szabadságvesztését töltő vádlott ellen az ügyészség börtönbüntetést kért a vádiratban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!