Kék hírek, bulvár

2012.11.02. 11:20

Őrjöngő fiatalok: megverték a sofőrt, betörték a busz ablakát

Három fiatal támadt rá egy buszsofőrre a balatonboglári vasútállomáson, a piás elkövetők kitörték a jármű egyik ablakát, a sofőrt pedig egy boroskannával arcon vágták.

Sonline

– A balatonboglári vasútállomásnál három – vélhetően ittas – fiatal inzultálta az egyik menetrendszerinti busz sofőrjét – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. – Rugdalták a busz ajtaját, majd a vezetőfülke ablakát ütötték, s közben kiabáltak a vezetőnek, szálljon ki. A sofőrt, miután kiszállt a buszból, egyikük egy borosbalonnal arcon vágta, majd a piás elkövetők megfenyegették, s megkergették, ezért bemenekült a járműbe és hívta a rendőrséget.

– Az elkövetők ezután leléptek a helyszínről, de rövid idő belül visszatértek – közölte az SMRFK –, s újfent szidalmazták a sofőrt, majd ismét rugdalták, ütötték a buszt, melynek a jobb oldali első ajtaján kitört az üveg. Ezután elfutottak a fiatalok.


 
A kiérkező rendőrök a környéken elfogtak egy 18 éves fiatalembert, majd két másik fiatalkorút. Az elkövetők előkerítésében nagy segítséget nyújtottak a helyi polgárőrök, akiknek ezúton is köszöni a segítséget az SMRFK. A három tizenévest előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, s gyanúsítottként hallgatták ki őket közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás megalapozott gyanúja miatt. Tettükkel az elsődleges adatok alapján közel 220 ezer forintos kárt okoztak. A fiatalokat őrizetbe vették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!