Kék hírek, bulvár

2012.12.27. 18:23

Több mint 7,5 millió forintnyi fát loptak el Lábod környékéről

A nagyatádi ügyészség vádat emelt négy lábodi férfi ellen, akik közül az első-, a másod- és a harmadrendű tavaly június-júliusban Lábod mellett jogtalanulk kitermeltek 35 köbméter, 393 ezer forint értékű akácfát, s eladták fakereskedőknek.

Vas András

A negyedrendű vádlott 2011. júliusában Nagyatádon termelt ki fát, s eközben elhatározta, a tulajdonosok engedélye nélkül a szomszédos területet is megtisztítja.Összesen 48 köbméter mézgás égert és kőrist vágott ki 451 ezer forint értékben, valamint a szomszédos területről – a Magyar Nemzeti Földkezelő Szervezet kezelésében levő erdőből – 327 köbméternyi, 3,68 milliót érő faanyagot. A tarvágással a nagyatádi kirándulóhelynek számító Rinya Völgye és Malomárok közötti területen vizes élőhelyeket is érintett, így az ott élő állatok élettere jórész megszűnt, egy részük elpusztult, a többi elköltözött, a madarak fészkelő helye pedig megszűnt. A borítottság megszűnése miatt megváltozott a mikroklíma és terület ökoszisztémája is.

A vádlottak emellett 2011. augusztusában 62 köbméternyi, nagyjából 3,83 millió forint értékű akácfát is kivágtak. A nagyatádi ügyészség a harmadrendű vádlottra felfüggesztett, a többiekre letöltendő szabadságvesztést kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!