Kék hírek, bulvár

2013.02.26. 11:46

Feltételes szabadlábon rabolt a fegyveres Böhönyén

A rabló átugrott az ügyfélpulton, és késsel a kezében benyomta a böhönyei fiók pénztárának ajtaját, majd 1,05 millió forintot egy reklámszatyorba pakolt.

Vas András

– Sohasem találkoztunk! – jelentette ki a vékonydongájú, alacsony, ősz hajú férfi, amikor szembesítették a hatodik tanúval. Aki viszont állította, nemhogy találkoztak, de még egy cigit is elszívtak együtt a marcali buszra várva a nemeskisfaludi buszmegállóban. Ahol a 41 éves kiskunlacházi, ám Székesfehérváron pizzafutárként dolgozó férfi állítólag csak a buszon ülve járt, ugyanis tavaly márciusban Böhönyén szállt fel a járműre.
Az ügyészség szerint viszont a helyi takarékszövetkezet egyik alkalmazottjának fekete Fiatjával hajtott el igencsak nagy tempóban, miután kirabolta a bankfiókot.A vádirat alapján napszemüvegben, baseball sapkában és az arca előtt kendővel, Bankrablást!-t kiáltva lépett be tavaly március 20-án délután a takarékba, ahol egy pisztolynak látszó tárggyal a kassza tartalmát követelte az alkalmazottól és a pénztárostól. Mivel egyikük sem hallgatott a felszólításra, a rabló átugrott az ügyfélpulton, és késsel a kezében benyomta a pénztár ajtaját, majd 1,05 millió forintot egy reklámszatyorba pakolt. Ezután vette el az egyik alkalmazott kocsikulcsát.

A fegyveres rablásért tíz éve elítélt, s hét esztendő után feltételesen szabadult férfit májusban, hét hónappal a feltételes szabadláb letelte előtt fogták el – egy másik, veszprémi rablást követően. A vádlott előbb a tárgyalás elhalasztását kérte, miután állítása szerint még nem is találkozott az ügyvédjével, majd, miután a mégiscsak elkezdődött a per, állította, nem ő követte el a böhönyei rablást. Azt nem tagadta, hogy járt a faluban az ominózus napon, csakhogy szerinte átutazóban, a nővérétől hazafelé tartva állt meg, s üldögélt a parkban. Ezt nehéz is lett volna letagadnia, hiszen az iskola egyik tanára látta is, miközben a gyerekeket a buszmegállóba kísérte: a fiatal nőnek a kesztyű tűnt fel, amit a férfi a meglepő márciusi meleg ellenére viselt.

Ez persze még kevéske bizonyítéknak tűnik, ám a biztonsági kamera által rögzített képek alapján többen is felismerték a lacházi férfit – velük a következő tárgyaláson szembesítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!