Kék hírek, bulvár

2013.04.20. 12:04

Élettársa gyilkolta meg az udvari vécében megtalált nőt, fotók

Szerdán találták meg a rendőrök a fél évvel ezelőtt eltűntként bejelentett szentbalázsi asszony holttestét: a 45 éves asszonyt 22 évvel fiatalabb élettársa gyilkolta meg, s rejtette el az udvari vécében.

Vas András

– Féltékeny volt huszonkét évvel idősebb élettársára Cs. Lajos, a huszonhárom éves férfi emellett igencsak agresszív természetű volt, így vitáik gyakran tettlegességig fajultak – jelentette ki Petőfi Attila vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztályának vezetője szombaton délelőtt Budapesten a Teve utcában, az ORFK szentbalázsi gyilkosság kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

A tábornok hozzátette: 2012. október 28-án a férfi egy kisebb vita végén fojtotta meg egy kötéllel F. Erikát, akinek holttestét ezután egy pokrócba csomagolva a kert végében álló, használaton kívüli udvari vécébe rejtette el, s még földet is szórt rá.

Cs. Lajos ezek után a taszári rendőrőrsön jelentette élettársa eltűnését, elmondása alapján egy kisebb veszekedést követően párja 1500 forinttal a zsebében ment el otthonról. Meséje hihetőnek tűnt, ugyanis F. Erika már többször is faképnél hagyta, s ismerősei szerint is pszichés problémákkal küzdött. A kaposvári rendőrök ennek megfelelően közigazgatási eljárás keretében foglalkoztak az üggyel, s bár még kutyával is keresték az asszonyt, nem bukkantak a nyomára.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Élettársa gyilkolta meg a szentbalázsi nőt - fotó: ORFK
[/caption]
– A formálisan már tavaly nyáron megalakult, ám érdemben január óta működő kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztály feladatai közé tartozik az eltűnések vizsgálata is – folytatta Petőfi Attila. – Így került képbe a szentbalázsi eset is, melynek monitorozása több ellentmondásra is felhívta a figyelmet. Cs. Lajos például korábban sohasem jelentette párja eltűnését, ha összevesztek, s F. Erika elköltözött otthonról.A 22 éves férfi megpróbálta félrevezetni a titkos információ- és adatgyűjtést is végző nyomozókat: arról beszélt nekik, hogy élettársát látták egy hajléktalanszállón, s a nő kártyájával többször is megpróbált pénzt felvenni bankautomatáknál.
– Kihallgattuk F. Erika családját is, s egyre több nyom utalt rá, a nőt meggyilkolták – vette át a szót Sztancsik László százados, a felderítő osztály nyomozója. – Április 17-én kihallgattuk Cs. Lajost, s szembesítettük korábbi vallomásaival, illetve azok ellentmondásaival, ezzel egy időben pedig házkutatást tartottunk Szentbalázson, ahol a lakásban véres kabátot, hátizsákot és kesztyűt is találtunk. Mindezek után a 22 éves férfi beismerte tettét, és elárulta, hogy az udvari vécében rejtette el a holttestet, melyet így meg is találtunk, s az orvosszakértő is megállapította: megfojtották.

A rendőrség emberölés alapos gyanúja miatt Cs. Lajost letartóztatta, s szombaton délelőtt a bíróság elrendelte előzetesbe helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!