Kék hírek, bulvár

2013.04.04. 14:45

Húsvéti akció: 235 gyorshajtó csak Somogyban

A több mint félezer ellenőrzött járművezető közül hétnél jelzett a szonda, a rendőrség húsvéti időszakban széleskörű ellenőrzést tartott Somogy útjain is. Zsinórban szűrték ki a gyorshajtókat, ezúttal 235 személyt vontak felelősségre.

Harsányi Miklós

– A rendőrség a húsvét időszakát a korábbi évekhez hasonlóan most is kiemelten kezelte – közölte csütörtökön szerkesztőségünk érdeklődésére Orbán Zoltán megyei rendőrségi szóvivő. Hozzátette: az ittas, illetve bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők és kerékpárosok kiszűrésén kívül az agresszív, szabályszegő gépjárművezetőket is intézkedés alá vonták, s ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát.
Ezúttal ötszáznegyvenhét alkoholszondás ellenőrzést hajtottak végre a somogyi rendőrök: indulás előtt öt gépkocsivezető valamint két segéd-motorkerékpáros fogyasztott alkoholt. A hatóság munkatársai 22 esetben tettek szabálysértési feljelentést továbbá 98 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki közlekedési szabályszegések miatt.Somogyban összesen 235 gyorshajtót rögzített a sebességmérő, s 15-en nem használták a biztonsági övet – derült ki a húsvéti akció összesítéséből. Két járművezetőt azért vontak felelősségre, mivel a behajtásra vonatkozó szabályt sértették meg, míg egy másik sofőr a tilos jelzés dacára haladt át, ezért közigazgatási eljárás indult ellene. Lejárt műszaki érvényesség és más szabályszegések miatt öt gépjármű forgalmi engedélyt vettek el a rendőrök.
– A hosszú hétvégén a fokozott rendőri jelenlét preventív hatásának is köszönhetően mindössze egy személyi sérüléssel járó közúti
közlekedési baleset történt – emelte ki Orbán Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!