Kék hírek, bulvár

2013.04.27. 10:06

Rablás közben megerőszakolták a 81 éves tulajdonost

Tizenöt, illetve kilenc év fegyházra ítélte a marcali járásbíróság azt a két férfit, akik tavaly májusban kiraboltak és megerőszakoltak egy 81 éves asszonyt Böhönyén.

Vas András

Az elsőrendű vádlottat, mint többszörös és különös visszaesőt rablásban, erőszakos közösülésben és magánlaksértésben találta bűnösnek a bíróság, a másodrendű vádlottnak rablásért és magánlaksértésért kell bűnhődnie.A páros az ominózus napon éjjel tört be az idős asszonyhoz, aki felébredt a zajokra, s látta is a maszkot viselő, kezében kést markoló elsőrendű vádlottat, így félelmében a fejére húzta a takarót. Támadója azonban lerántotta róla a dunyhát, s a kést a torkának fogva a pénzét követelte. A megtámadott ellenkezett, s közben megvágta az ujját, eközben a másodrendű vádlott átkutatta a házat, majd, miután nem talált semmit, ő is megfenyegette a nőt, hogy lelövik, ha tovább ellenkezik.

Az asszony végül hétszáz forintot adott nekik, ám ezt támadói kevesellték, a másodrendű vádlott kötszerrel betömte a száját, ezután ismét átkutatta a házat. Eközben erőszakos bűncselekményekért korábban többször is elítélt társa ismét elővette a kést, s közölte a nyolcvanegy éves nővel, elvágja a torkát, ha nem közösül vele, majd megerőszakolta. A két támadó közül a másodrendű vádlottat másnap, társát egy hónapnyi bujkálás után fogta el a rendőrség. A marcali ítélet nem jogerős, a per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!