Kék hírek, bulvár

2013.04.01. 20:02

Zérótolerancia: razziát rendelt el az országos rendőrfőkapitány

Épp hogy lezárult az átfogó húsvéti közúti razzia, máris egy újabbat rendelt el az országos rendőrfőkapitány.

Harsányi Miklós

Húsvéti ellenőrzés az utakon: hétfőn zárult a fokozott közúti rendőri vizsgálat, mely az ittas járművezetők kiszűrését tűzte ki célul. Úgy tudjuk, a hatóság elsősorban Kaposvár térségében folytatott vizsgálatokat, de a megye több kistérségben is szondáztattak. A végső somogyi összesítést a hét közepére ígérték.

A húsvéti közlekedés az átlagosnál jóval nagyobb veszélyt jelent a közlekedőkre nézve – hívta fel a figyelmet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Időben jelezték: ünnepek alatt is ellenőrzik a járművezetőket, ugyanis egyesek a sok figyelmeztetés ellenére is kockáztatnak, s ittasan ülnek volán mögé. A rendőrségi akció március 25-től hétfőig tartott.

– Nagyon lényeges feladat az ittas vezetők kiszűrése – közölte Domán Tibor, a kaposvári polgárőrség elnöke. – Akár gépkocsivezetőről, akár teherautósofőrről van szó, fontos, hogy mindenki eleget tegyen a zérótolerancia elvének. Azaz egy csepp alkoholt sem szabad fogyasztani indulás előtt. Az ittas vezetés ugyanis még mindig gondot okoz, bár számos közlekedésbiztonsági kezdeményezés, program indult az elmúlt időszakban is, időről időre mégis találnak ittas autóst a rendőrök.Eközben újabb fokozott ellenőrzést rendelt el az egész ország területére az országos rendőrfőkapitány április elsejétől legkésőbb július 31-ig a többi között az illegális migráció elleni küzdelem valamint a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedés-biztonságának javítása érdekében. A távirati iroda beszámolója szerint az akció célja ezen kívül a települések közbiztonságának megszilárdítása valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények és szabálysértések visszaszorítása is. A fokozott ellenőrzés kiterjed a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésbiztonságának javítására, illetve a biztonsági eszközök előírás szerinti használatára és az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!