Kék hírek, bulvár

2013.05.02. 18:42

Kényszervallatás: jogerősen felmentették a rendőröket

Helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, s bizonyítottság hiányában felmentette a kényszervallatással gyanúsított csurgói rendőröket a Pécsi Ítélőtábla tanácsa. A grémium kisebb részbizonyítást rendelt el a csütörtöki tárgyaláson, ám ezután sem látta bizonyítottnak a vádakat.

Vas András

A csurgó rendőrőrs három rendőrét – az iharosi körzeti megbízottként (kmb-s) dolgozó zászlóst, a csurgói alosztályvezető századost és a zákány-iharosi kmb-s törzsőrmestert – kényszervallatással és könnyű testi sértéssel vádolta meg a Kaposvári Nyomozó Ügyészség: a vádirat szerint veréssel kényszerítettek ki beismerő vallomást egy fiatalkorú gyanúsítottból, akit fémlopással gyanúsítottak meg.

A vádhatóság szerint a zászlós és a százados a kihallgatás során bántalmazták a gyanúsítottat: előbbi tarkón vágta, utóbbi lerúgta a székről, majd ismét a zászlós következett, aki miközben felemelte, gyomron rúgta, míg a helyszíni szemle során pedig a törzsőrmester verte és rugdosta meg. A nyomozó ügyész – aki felfüggesztett börtönt kért a vádlottakra – orvosi látleletekre is hivatkozott az ügyben, a védelem viszont – felhívva a figyelmet a fiú vallomásainak ellentmondásaira – megkérdőjelezte a sértett szavahihetőségét. Sikerrel.Ahogy a Kaposvári Törvényszékmelynek ítéletét két vádlott elfogadta, egyikük azonban bűncselekmény hiányának megállapítása miatt fellebbezett, ahogyan az ügyész is, csak éppen a bűnösség megállapítása miatt –, úgy a Pécsi Ítélőtábla sem látta egyértelműen bizonyítottnak a kényszervallatást, így felmentette a megvádolt rendőröket. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!