Kék hírek, bulvár

2013.05.02. 12:58

Megfenyegették a meccsen, másnap leégett az édesanyja háza

Gyújtogatás vagy baleset? Egy focimeccsen megfenyegettek egy szabási férfit, majd másnap leégett az édesanyja háza. A kistelepülésen megindultak a találgatások.

Györke József

Május másodikára virradó éjszaka nagy recsegés-ropogásra ébredt Szabáson, a Hársfa utcába lakó Pápai Györgyné. Elmondta, a kutyái ugatására ébredt fel, valamint olyan pattogó hangokat hallott, mintha jégeső hullott volna. Az ablakon kinézve vette észre, ég átellenben a családi ház. Felébresztette a fiait, akik azonnal riasztották a tűzoltókat.

Átfutottak az égő ház szomszédságában lakóhoz, s figyelmeztették, hagyja el a házát, mert a lángok már az ő épületét is nyaldossák. A szomszédos ház lakója elmondta, a tűzoltók az ő házát is vízsugárral hűtötték, nehogy begyulladjon. Szerencsére szélcsend volt, így megúszták némi „beázással”. Ő azért nem ébredt fel, mert korábban megfenyegették és ezért a kutyáját is bezárta a házba, így az eb sem jelzett.
A hajnali háromnegyed három körül észlelt tűzhöz hamar kiérkeztek a tűzoltók, akik aztán órákig oltottak és hűtötték a szomszédos lakóházat is.Nagy István Béla a község polgármestere, akinek közeli hozzátartozója háza égett le, nem természetes gyulladásra gyanakszik, hiszen többször érték atrocitások őt és családját illetően.
Ezt erősítette meg Horváth Jánosné is (az anyósa háza égett le): férjét egy szabási lakos előző nap a focimeccsen megfenyegette, hogy felgyújtja a házukat. Úgy hallotta, hogy a ház belsejéből áradt szét a tűz. Ennek folytán megkezdődtek a találgatások, aminek eredményéről csak a nyomozás és a tűzvizsgálás lezárása után számolhatunk be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!