Kék hírek, bulvár

2013.06.18. 14:30

Életmentés a Balaton közepén, bevetésen Rupert

Egy 27 éves férfi ugrott felhevült testtel a Balatonba Boglárnál, a fiatalember azonnal eszméletét vesztette, életét vélhetően az mentette meg, hogy volt rajta mentőmellény.

Sonline

Nem sokkal dél után életmentő bevetésen vett részt a Rupert balatoni mentőhajó Balatonboglárnál kedden. Egy 27 éves férfihez riasztották a vízimentőket, aki felhevült testtel ugrott a vízbe a parttólmásfél kilométerre. A fiatalember viselt mentőmellényt, így nem merült el, bár eszméletét vesztette A Rupert sürgősségi mentőhajó azonnal a helyszínre indult.



Tihanyból valamivel több mint 20 perc alatt ért a helyszínre fedélzetén egy mentőtiszttel. Az addigra már eszméletéhez tért férfit a hajó EKG-készülékével monitorozták, feltehetően pitvarfibrilláció alakult ki nála. A mentőhajó fiatalembert - megfelelő gyógyszerelés után - stabil állapotban, őrzött szállítás mellett a siófoki kikötőbe szállította, ahol átadta a mentőszolgálat munkatársainak, akik a siófoki kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!