Kék hírek, bulvár

2013.07.10. 16:10

Egy rendőr házát próbálták felgyújtani Kaposfőn

Felgyújtották a kaposfői körzeti megbízott házát – kaptuk a hírt. A faluban kiderült, nem a helyi kmb-snek, hanem egy kaposvári rendőr otthonát próbálta meg valaki lángra lobbantani.

Vas András

– A templomnál forduljanak balra, aztán végig a Dózsa utcán, el a lovarda előtt, s ott áll a Józsi háza. Na, azt gyújtották fel a múlt héten – kapjuk az útbaigazítást Kaposfőre érve, s így könnyedén megtaláljuk az épületet. Melyről hamar kiderül, nem a helyi körzeti megbízott lakik benne, ahogyan a szerkesztőségünkbe betelefonáló állította, hanem egy Kaposváron dolgozó rendőr. Az informátor további állítása helytálló: néhány nappal ezelőtt tényleg megpróbálták felgyújtani a házat.

A tűzről sokfélét beszélnek a faluban, akadnak, akik egész komoly maffiatörténetet látnak a történtek mögött, s állítják, a rendőr valakinek kellemetlenségeket okozott, s emiatt próbálták megfélemlíteni. Főként, hogy nem ez az első eset a környéken, amikor egy rendőr háza lángra kapott: a tavasszal Kiskorpádon gyulladt ki egy épület, melyben szintén egy rendőr lakott, ott szerencsétlenebbül járt a tulajdonos, ugyanis a nyolcvan négyzetméteres ház teteje szinte teljesen leégett annak ellenére, hogy három tűzoltókocsival keltek birokra a lángokkal. Sőt, egyesek szerint Kiskorpádon nem is a márciusi volt az első eset, hogy megpróbálták felgyújtani a rendőr otthonát.
– Mostanság Kaposfőn is egyre-másra fellobbannak a lángok – jegyzi meg titokzatos arccal az egyik helyi presszóban a pult mögött álldogáló fiatal lány. – Mert nemcsak a rendőr házát gyújtották fel, de néhány hete több tucat körbála is égett a falu határában, s éppen a Dózsa utcában egy autó is kigyulladt.Utóbbi nyomai ma is láthatóak. A lovardával szemközti épület előtt az aszfalt megolvadt, s a tujákon és a szomorúfűzön is látszanak az égésnyomok. Viszont az is kiderül, a helyi urban legenddel ellentétben a kocsi nem valamiféle figyelmeztetés vagy leszámolás miatt kapott lángra: Orsós Imre készségesen elmeséli, húga éppen elindult valahová, amikor füstölni kezdett a motor, s alig volt ideje kiszállni, máris lángra kapott az autó – műszaki hiba...

Néhány házzal arrébb, a rendőr otthonában viszont kizárható a véletlen, ugyanis az eset után nyomozók érkeztek, s kezdtek vizsgálódni, sőt, még kutyával is átkutatták a környéket.
– Kikérdeztek mindenkit – mondja a ház melletti kis köz felső végén lakó Teri néni –, leginkább arra voltak kíváncsiak, nem hallottunk-e kutyaugatást azon az éjjelen? De nekik is elmondtam, semmi különlegesre nem emlékszem.
Pedig a szomszédok állítják, a rendőrök meg vannak róla győződve, a gyújtogató nem az utca felől jutott be a kertbe, hanem hátulról a szántóföld irányából.

– Igaz, hogy a falu vége, de elég forgalmas ez a környék – magyarázza Bogdán Imréné. – Itt a lovarda, s ez az út vezet ki a hegyre is a szőlőbe. Mi sem láttunk semmit, csak másnap hallottuk, mi történt.
A szomszédság nagyjából egybehangzóan meséli el, amit a rendőröktől meg lehetett tudni. A Kaposváron dolgozó rendőr ajtaját egy összecsavart újságpapírral akarták felgyújtani: meggyújtották, s bedugták a levélrésen, az ajtó lángra is kapott, ám szerencsére az épületet éppen felújítják, s kicserélték a nyílászárókat, melyeket szerelő habbal – köznevén: purhabbal – stabilizáltak, s éppen a hab miatt nem terjedtek tovább a lángok.
– Rengeteg rendőr tüsténkedett itt – teszi hozzá Bogdán Mónika –, s azóta is érezhető, hogy figyelnek a házra, hiszen óránként elgurul erre egy rendőrautó.
Az ügyben megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot is, ám lapzártánkig nem kaptunk tőlük tájékoztatást az ügyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!