Kék hírek, bulvár

2013.07.13. 16:05

Szélvihar a Balatonon: vitorlásról esett a vízbe egy férfi

Felborult egy vitorlás a Balatonon, a hajón utazó budapesti férfi a vízbe esett. A bajbajutott segítségére a balatoni vízirendőrök siettek.

Sonline

– A balatoni vízirendőrök a balatonalmádi előtti vízterületen, a parttól körülbelül 800 méterre egy vízbe esett férfi segítségére siettek – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. – A helyszínen kiderült, a vitorláson utazó férfi mentőmellényben esett a vízbe, amikor felborult a hajója. Egyedül nem tudta felállítani a vízijárművét. A Balatonkenesei Vízirendészeti Rendőrőrs járőre, valamint a vele szolgálatot teljesítő parttőr kiemelte a vízből a bajbajutottat.– A szél és a hullámzás miatt a helyszínen nem tudták felállítani a vitorlást – a Balaton keleti medencéjében elsőfokú viharjelzés volt érvényben – ezért kivontatták a parthoz közeli területre, szélárnyékba – közölte az SMRFK. – Végül ott sikerült újra felállítani a kishajót, majd a balatonalmádi kikötőben biztonságba helyezték. A 38 éves budapesti férfi sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!