Kék hírek, bulvár

2013.07.17. 12:33

Taposták, rugdosták: hajléktalant vertek halálra Bogláron

Halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatalkorú és két felnőtt korú férfi ellen a megyei főügyészség.

Vas András

A trió tavaly november elsején botlott bele a balatonboglári vasútállomás várójában az egyik padon ittasan üldögélő hajléktalanba. Ők is mindhárman részegek voltak, s belekötöttek a fizikailag legyengült áldozatba. A fiatalkorú és az egyik felnőtt előbb szidalmazni kezdte, majd ököllel kétszer is megütötték, ám mivel a megtámadott ülve maradt, a fiatal előbb szemből mellkason, majd arcon rúgta, amitől a hajléktalan a földre esett. Ezután támadói rátapostak a fejére, s rugdosták a fejét és a felsőtestét – a harmadrendű vádlott csak nézte a bántalmazást, melybe a sértett néhány nappal később a kórházban belehalt.A trió ezek után átment az autóbusz állomásra, s elkezdték verni az ott álló busz oldalát. A sofőr megkérdezte őket, mit csinálnak, majd közölte velük, mivel részegek, nem viszi el őket. A társaság tagjai ezen bedühödtek, s rugdosni kezdték a buszt, s szidták a sofőrt, aki erre leszállt a járműről, hogy elküldje őket, erre egyikük pofon vágta. A sofőr visszamenekült a buszra, bezárta az ajtót, a trió azonban üvöltözött vele, s tovább rugdosta a járművet, hogy a sofőr ismét leszálljon. Végül a fiatalkorú vádlott egy marék követ vágott a szélvédőhöz, mely betörött – a buszban negyedmillió forintnyi kár keletkezett.

A vádlottak közül az első- és a másodrendű előzetesben vár a tárgyalásra, melyen az ügyészség börtönbüntetést javasol majd ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!