Kék hírek, bulvár

2013.09.08. 11:15

Januárban folytatódik Szita Bence gyilkosainak pere

Információink szerint csak januárban folytatódik a tizenegy esztendősen tavaly októberben megölt felsőmocsoládi kisfiú, Szita Bence gyilkosainak pere. A másodfokú eljárás a Pécsi Ítélőtábla tanácsán lesz, pontos dátumot egyelőre nem tudni, csak annyit, hogy az idén már nem kerül sor a folytatásra.

Vas András

Mint ismeretes, a Kaposvári Törvényszék június 6-án első fokon, nem jogerősen tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a gyerek gyilkosait.

A bíróság az elsőrendű vádlott, többszörösen büntetett előéletű Bogdán Józsefet és a másodrendű Kertész Józsefet 14. életévét be nem töltött személy elleni, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, Bogdán esetében nyereségvágyból is elkövetett emberölésben társtettesként, a gyerek egykori nevelőanyját, P. Erikát a négyszeresen minősített emberölésre felbujtásban találta bűnösnek.Az ítélet azt jelenti, hogy a három vádlott esetében sohasem kerülhet szóba a feltételes szabadlábra bocsátás lehetősége, azaz életük végéig rács mögött maradnak. A verdiktet az ügyész tudomásul vette, Bogdán és P. Erika felmentésért, Kertész felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!