Kék hírek, bulvár

2013.09.17. 14:54

Kanizsai utcai gyilkosság: szabálytalan DNS-minta?

A tárgyaláson kiderült, nem készítettek jegyzőkönyvet a DNS-minta levételénél, s bár bűnjeljegyzéket igen, annak viszont nyoma veszett.

Vas András

Noha korábban a vádbeszéd alapján bizonyosnak tűnt, nemcsak a ruháján és a cipőjén találták meg az egykori Rákóczi-focistának a tavaly a májusban a kaposvári Kanizsai utcában meggyilkolt asszony vérét, de a genetikai vizsgálatok is bűnösségét erősítik, hiszen a gyilkoláshoz használt késen és a körme alatt is megtalálták DNS-mintáit, elképzelhető, a genetikai vizsgálatok eredményeit mégsem lehet figyelembe venni az eljárás során, ugyanis a keddi tárgyaláson kiderült, szakszerűtlenül, több szabályt megszegve vettek tőle mintát a rendőrségen.

A bizonyítási eljárást ugyan júliusban egyszer már lezárta a Kaposvári Törvényszék, a tárgyalásvezető azonban néhány nappal később újra megnyitotta, ugyanis nem tudta megnyugtató módon és kétséget kizáróan megállapítani a tényállást. A bíró újabb tanúkihallgatásokat rendelt el, beidézve többek között az ügyben dolgozó rendőröket is. A technikus meghallgatása során elismerte, nem készített jegyzőkönyvet a DNS-minta levételénél, s bár bűnjeljegyzéket igen, annak viszont nyoma veszett. Egyelőre nem tudta használni a bíróság a térfigyelő kamera felvételeit elemző szakértő véleményét sem, ugyanis a szakember elfelejtette lepecsételni és aláírni a dokumentumot, így megállapításait csak a személyes meghallgatása során ismerhetik meg az ügy szereplői.Akik közül az előző tárgyalási napon a vádlottra terhelő vallomást tett egykori albérlőtárs nem jelent meg a bíróságon, noha a meggyilkolt asszony szomszédai korábban sejtették, nem volt olyan felhőtlen a viszonya az idős nővel, mint azt maga leírta. Kedden az asszony fia is ellenszenvesnek tartotta a bérlőtársat, akinek viszont kollégái, akikkel az ominózus napon együtt dolgozott, igazolták, hogy egész nap velük volt.

Mindezek után érdekesnek ígérkezik a hétfői folytatás, amikor a szakértői vélemények mellett sor kerülhet a perbeszédekre is. Nagy kérdés, a DNS-minták levételének körülményei mennyiben befolyásolják az ügy elbírálását?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában