Kék hírek, bulvár

2013.12.16. 18:02

Új felszerelés pályázati pénzből az önkéntes tűzoltóknak

Hétfőn 19 megyei önkéntes tűzoltó egyesület képviselője vett át új eszközöket a kaposvári tűzoltó-parancsnokságon. Sikeresen szerepeltek a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán a somogyiak, így közel 7,6 millió forint értékű felszereléshez jutottak.

Harsányi Miklós

Légzőkészülék, tömlő, egyéni védőfelszerelés és keresőlámpa: a tűzoltógarázsban felállított asztalokon rengeteg eszközt helyeztek el. Elhangzott: a pályázati eredményeket tekintve Somogy jól szerepelt: a megyék közti szórás 2-8 millió forint volt. Horváth Jenő ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte: a minősített felszerelések beszerzésén kívül képzésre, tanfolyamra is jut pénz.



– Reméljük, hogy sikerül folytatni a fejlesztéseket – hangsúlyozta Heizler György, a megyei tűzoltó szövetségség elnöke. Hozzátette: országosan az elmúlt években csaknem 120 millió forint állt rendelkezésre, az idei 220 millió forinttal szemben jövőre közel 300 millió forintra van ígéret.
Illés Tibort, a 25 tagot számláló segesdi önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület vezetőjét szólították elsőként az eszközátadáskor. Két légzőkészülékkel gyarapodott a csapat, mely ha lehetőség nyílik rá, újabb pályázatra jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!