Kék hírek, bulvár

2014.03.12. 11:53

Két év múlva szabadulhat a balatonboglári hajléktalan agyonverője

Öt, illetve öt és fél év fiatalkorúak börtönére ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a két budapesti fiatalt, akik 2012 novemberének elején úgy megvertek egy hajléktalant a balatonboglári állomáson, hogy az amúgy is beteg férfi három nappal később elhunyt a kórházban.

Vas András

A harmadik vádlott másfél év, három esztendőre felfüggesztett börtönt kapott: az otthontalan megverésében nem vett részt, a helyi buszállomáson viszont ő is belekötött a buszsofőrbe, aki, mivel részegek voltak, nem akarta elvinni őket, ezért megtámadták, s a buszt is megrongálták. Az ítélet nem jogerős.A három ifjú egy fonyódi gyermekotthon lakójaként utazott Balatonboglárra, hogy meglátogassák a lányismerőseiket. A vasútállomás melletti büfében iszogattak, majd a váróteremben megláttak egy hajléktalant. Belekötöttek a férfiba, ütötték, rugdosták, majd amikor a földre került, megtaposták. Az otthontalan agyzúzódást szenvedett, bordái törtek, s három nappal később elhunyt a kórházban. A trió ezek után a buszállomáson tombolt tovább, megkergették, majd megütötték a buszsofőrt, s bedobták a jármű több ablakát.

A védők életveszélyt okozó testi sértésre akarták módosítani a vádat, ám a törvényszék az ügyésszel értett egyet, s az első- és másodrendűt halált okozó testi sértés, rongálás társtetteseként, s közfeladatot ellátó személy elleni csoportos erőszak miatt ítélte el, míg harmadik társukat utóbbiban látta elmarasztalandónak. A két, letöltendő börtönre ítélt vádlott büntetésük letöltésének kétharmada után akár szabadulhat, vagyis – mivel eddig előzetesben voltak – egyik két, másikuk két év négy hónap után már kint lehet.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész az első- és a másodrendű esetében súlyosbításért fellebbezett, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!