Kék hírek, bulvár

2014.03.25. 11:10

Leváltották a nagyatádi rendőrkapitányt

Felröppent a hír, hogy a kapitányságvezetőnek azért kellett mennie, mert egyik beosztottja drogügybe keveredett, ezt azonban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság cáfolta. Az eddigi barcsi rendőrkapitány érkezett Nagyatádra, hogy átvegye a feladatokat.

K. G.

Még március 7-én látványos kommandós akcióban bilincseltek meg egy nagyatádi rendőrt Kaposváron. A hírek szerint kábítószeres ügybe keveredett.



Az eset után három nappal kellett felállnia székéből Hegedűs Jánosnak, a nagyatádi rendőrkapitánynak. Érdeklődésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata azt közölte, hogy március 10-ei hatállyal Hegedűs Jánost más feladatok ellátásával bízta meg Piros Attila megyei főkapitány. A leváltott kapitányságvezető helyére Cserti István alezredest, az eddigi barcsi rendőrkapitányt állították. Hegedűs János 2009 tavasza óta volt rendőrkapitány Nagyatádon, korábban a zákányi határrendészeti kirendeltség vezetőjeként szolgált. Cserti István utódja Barcson Buzás László lett, aki legutóbb Kaposváron dolgozott rendőrkapitányként.

A híresztelésekre a főkapitányság sajtószolgálata úgy reagált: „A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője indoklás nélkül mentette fel beosztásából Hegedűs János alezredes urat, ezzel nem azt közöltük, hogy az ok az Önök által közölt lett volna.” – vagyis a nagyatádi kapitány elmozdítását nem hozták összefüggésbe a kábítószeres üggyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!