Kék hírek, bulvár

2014.04.30. 13:33

Kanizsai utcai gyilkosság: nincs felmentés, új eljárás indul

Hatályon kívül helyezte a Kaposvári Törvényszék a tavalyelőtti Kanizsai utcai gyilkosság kapcsán hozott nem jogerős felmentő ítéletét a Pécsi Ítélőtábla, s új eljárásra kötelezte az elsőfokon eljáró bíróságot. A szerdai verdikt indoklásában elhangzott a törvényszéki bíró tévesen rekesztett ki terhelő bizonyítékokat, emellett a tanácsvezető megemlítette az indokolási kötelezettség elmulasztását és eljárási szabálysértést is. Az ügy így visszakerült Kaposvárra, ahol előröl kell kezdeni a bizonyítási eljárást.

A. V.

A törvényszék tavaly októberben bizonyítottság hiányában mentette fel a 2012 májusi gyilkosság vádja alól a Kaposvári Rákóczi egykori csatárát: a bíró a vádlotti és tanúvallomásokra, valamint a felhasználható szakértői véleményekre alapozva hozta meg a verdiktet. A Dráva-csoport hajdani gólkirályát nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolta meg az ügyészség, miután a vádhatóság bizonyítottnak látta, ő ölte meg több késszúrással egykori szállásadóját, egy 72 esztendős idős asszonyt. Az ügyben elvben már tavaly nyáron ítéletet akart hozni a törvényszék, ám a bíró akkor ismét megnyitotta a bizonyítási eljárás, noha korábban a vád alapján bizonyosnak tűnt, az utcai kamera felvételén felismerhető a férfi, akinek nemcsak a ruháján és a cipőjén mutatták ki a meggyilkolt asszony vérét, de a genetikai vizsgálatok is bűnösségét erősítették, hiszen a gyilkoláshoz használt késen és a körme alatt is megtalálták DNS-mintáit. Melyet a vádlott és védője szerint azonban szabálytalanul vettek le és jegyzőkönyveztek.Utóbb kiderült, jól számítottak, hiszen az ítélethozatalkor a bíró kizárta a DNS-szakértők jelentését a bizonyítékok közül, noha a jegyzőkönyv az utolsó tárgyalási napon előkerült, s a szakértők is ismét megerősítették véleményüket, s bizonyítottság hiányában felmentette az exfocistát. A verdikt ellen az ügyészség fellebbezett, s a Pécsi Ítélőtábla tanácsa szinte mindenben egyetértett a vádhatósággal, így új eljárásra kötelezte a Kaposvári Törvényszéket. A vádlott, aki részt vett a nyilvános ülésen azonban szabadon távozhatott, előzetes letartóztatására nem érkezett indítvány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!