Kék hírek, bulvár

2014.05.26. 14:48

Két és fél évet kapott rasszista támadásért a neonáci fiatal

Tizenhárom hónappal két és fél év börtönre csökkentette a Kaposvári Törvényszék tanácsa annak a fiatalnak a büntetését, aki a bőrszíne miatt támadott meg egy fiatalkorút tavaly májusban Kaposváron. A grémium az enyhítést a vádlott korával, illetve eddigi büntetlenségével indokolta – igaz, egy rablási ügy kapcsán is a bíróság elé kell állnia –, így 30 hónapra küldte rács mögé közösség tagja elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt. Az ítélet jogerős.

A. V.

A járási bíróság az év elején három év hét havi börtönre ítélte a fiatal férfit, aki tavaly májusban a bőrszíne miatt kötött bele egy fiatalkorúba a kaposvári Noszlopy utca egyik szórakozóhelye előtt. Előbb csak szóban inzultálta – felszólította, takarodjon az országból –, majd lefejelte a fiút. A megtámadott megpróbálta elkerülni a további atrocitásokat, ám a még barátai szerint is bevallottan a náci eszmékkel szimpatizáló támadója utánament, s bakanccsal hátba rúgta, majd amikor áldozata a földre rogyott, bele is rúgott.A vádlott – aki mint a tárgyaláson kiderült, cigánynak vélte a kreol bőrű fiút – természetesen tagadta a vádakat, állította, a kérdéses időpontban nemhogy nem balhézott az egyik kávézó előtt, de még a környéken sem járt. A tanúvallomások azonban a vádat erősítették, mindenki felismerte, még barátnője is elismerte, párja balhézott az ominózus napon a Noszlopy utcában, ráadásul ismerősei szerint sohasem titkolta, hogy szimpatizál a náci eszmékkel, s fajgyűlölő. Az elsőfokú bíróság halmazati büntetésként küldte börtönbe 43 hónapra, a verdiktet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.
Utóbb kiderült: sikerrel. A börtöntől ugyan nem menekült meg, ám a törvényszék tanácsa 13 hónappal csökkentette büntetését, s így két és fél évre került rácsok mögé. Illetve elvileg büntetése kétharmadánál feltételesen szabadlábra kerülhet, azaz húsz hónap múlva szabadulhat. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!