Kék hírek, bulvár

2014.09.16. 17:21

Büntetés indul: itt a legújabb 150 ezres autós bírság

Akár százötvenezer forintos bírságot is fizethet, aki mostantól megelőz, vagy akár szemből elhalad egy iskolabusz mellett, amikor le- vagy felszállnak a gyerekek.

Vas András

A buszoknak ezeknél az eseteknél elakadásjelzőt kell használniuk, elöl is és hátul is fel kell tüntetni a gyermekszállítás feliratot. Fokozottan kell majd figyelni az iskolák környékén a sebességkorlátozó táblákat is: tavaly május óta az oktatási intézmények környékén a gyermekek feliratú közlekedési táblák mellett kiegészítő jelzésként is feltüntetik a 30 kilométer/órás sebességkorlátozást – az új KRESZ könnyítéseként időben és távolságra leszűkíthetik a korlátozást.Szintén a most életbe lépett KRESZ-változások között szerepel, hogy immár az első üléseken is el lehet helyezni a gyereküléseket – melyeket 150 centis magasságig, illetve 14 éves korig kötelező használni –, ám menetiránnyal szembe csak akkor fordítható, ha a gépjárműben nincs, vagy kikapcsolható a légzsák. A kerékpárosoknak is jobban kell figyelniük a jövőben, ugyanis kerékpárral tilos a gyalogátkelőn áthajtani, ilyenkor a biciklis le kell szállnia, ellenkező esetben büntetést fizethet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!