Kék hírek, bulvár

2014.09.05. 13:52

Csirkefogók: vörös jérce helyett letojt tyúk - ez az uniós előírás

Az unióra hivatkozva verték át a baromfiárusok, állítja egy kétségbeesett péterhidai nyugdíjas. Özvegy Gadánecz Józsefné azt mondja: azóta se éjjele, se nappala, lelkibeteg lett, mert akaratán kívül segített becsapni az idős barátait is, sőt ő fizette ki mindenki helyett a több mint hatvan ezer forintos vételárat. A 69 éves asszony azóta is a pénze után fut.

K.G

Egy újsághirdetést olvasott, amiben azt ajánlották az árusok, hogy megrendelés után házhoz szállítják a baromfikat. Ezt kérte özvegy Gadanecz Józsefné is.

– Vörös jércét ígértek a hirdetésben, ez kellett nekem, sőt szóltam más időseknek is a faluban, ők is kértek, mert nekik is szükségük van a tojásra. Összeírtam a megrendelést, ötven darabot akartunk vásárolni – mondja a magát becsapottnak érző nő.

Három nap múlva meg is érkezett a megrendelt állomány. – Gyanakodnom kellett volna, hogy a háromtagú társaság gyors mozdulatokkal, úgy kezdte el átrakodni a ládába a szárnyasokat, hogy én nem is férhettem oda. Ezért nem vehettem észre azonnal, hogy valójában a vörös jércéknek hirdetett tyúkok helyett teljesen lepusztult, letojt, kopasz, baromfinak alig nevezhető lábasjószágot kaptam. A segítő személyzet nagyon gyorsan dolgozott, és végig úgy, hogy a szállítmány állandó takarásban volt. S amilyen gyorsan érkeztek, olyan gyorsan el is szeleltek.

Az utolsó pillanatban mégis feltűnt a megrendelőnek, hogy itt valami hibádzik. – Reklamáltam, hogy én vörös jércét kértem, de erre azt felelték a szállítók, hogy azért ilyen fajtát hoztak, mert ez az uniós előírás. A hirdetésben nyolcszáz forintos ár szerepelt, mégis ezerkétszázat kértek darabjáért. Végül fizettem, bár ne tettem volna! Mindenki panaszkodik ezekre a tyúkokra, hogy nem tojnak, csak kornyadoznak. Ötödik hete hívogatom a megadott telefonszámot, gyakran naponta háromszor is, hogy vigyék vissza ezeket a csúfságokat. Először megígérték, aztán mindig azt mondták, hogy majd holnap. Végül odáig jutottunk, hogy az árus, amikor meghallja a hangom, már le is csapja a telefont.

Az idős hölgy bár sokat sír, még nem tett rendőrségi feljelentést a történtek miatt. Azért érezte fontosnak nyilvánosságra hozni az esetet, mert a községben többen úgy gondolják, hogy ez a baranyai baromfiszállító trió nem csak Péterhidán ejtette át az idős embereket, hanem feltehetően több megyében is megteszik ugyanezt. Mi is megkerestük a baromfiárust, aki azonnal elismerte, hogy tévedés történt, azt mondta, hogy kártalanítani fogják az idős asszonyt, és tizedikén utalni fogja a különbözetet.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!