Kék hírek, bulvár

2014.09.10. 13:11

Enyhítés után 13 év börtön a szentbalázsi asszonygyilkosnak

Két évvel enyhítette a Kaposvári Törvényszél elsőfokú ítéletét a Pécsi Ítélőtábla, mely így tizenhárom esztendőre küldte börtönbe a szentbalázsi gyilkost. A 24 esztendős férfi 2012 októberében veszekedés közben megfojtotta élettársát, majd a nő holttestét az udvari budiba rejtette, emellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélésben is bűnösnek találta a bíróság.

Vas András

A szerdai pécsi tárgyaláson a vádlott nem jelent meg, csak egy levelet küldött maga helyett, melyben jelezte, fellebbezéséből visszavonja a felmentésére irányuló kérelmét, s csak enyhítést szeretne. Ezzel elismerte a gyilkosságot, melyet korábban tagadott, s állította, ő csak elrejtette az öngyilkos nő holttestét. Ellene szólt azonban a hazugságvizsgálat eredménye, s hogy vallomása során olyan részletekről is beszámolt, melyekről csak a valódi gyilkos tudhatott.Az ítélőtábla el is marasztalta a gyilkost, viszont a bíró úgy vélte, büntetésnek elegendő a kiróható szabadságvesztés – 5–22,5 év – középmértéke, s így két évvel csökkentette az elsőfokú ítéletet. A tárgyalásvezető emellett felhívta a figyelmet, hogy az ügyben teljesen felesleges volt DNS-vizsgálatot végeztetni, hiszen az semmit sem tett hozzá a nyomozati eredményhez, így ennek többszázezer forintos költségét a vádlott helyett az államnak kell állnia. A ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!