Kék hírek, bulvár

2014.09.17. 17:12

Gyermekbántalmazás: újra bíróság előtt Szita Bence gyilkosa

Újra bíróság elé kellett állnia Szita Bence egyik gyilkosának, K. Józsefnek, akit a grémium már jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt a bestiális emberölés miatt.

K. G.

A sopronkőhidai fegyházból négy kommandós kísérte Kertész Józsefet a szerdai kaposvári bírósági tárgyalására, ahol a kiskorú veszélyeztetésének vádjára kellett felelnie Szita Bence egyik gyilkosának, akit jogerősen már tényleges életfogytiglanra ítéltek, mert részt vett a 11 éves kisfiú brutális megölésében. Azonban az ügyészség azzal is vádolja, hogy korábban a saját 12 éves fiát bántalmazta, egyebek mellett egy százforintos érmét felforrósított a kályhán, hogy a kezébe tegye, ezzel tanítva meg arra gyermekét, hogy máskor ne lopjon a tanárnője pénztárcájából.

Egyik felnőtt lánya várta a bíróság előtt, de amikor meglátta a rabláncon vezetett apját, sírva kiszaladt az épületből. Később mégis visszatért, mert tanúnak volt beidézve, de élt a mentességi jogával, és nem akart terhelő vallomást tenni a közeli hozzátartozójára, ezt ugyanis a törvény megengedi.

– Most nagyon felkészültem! – ígérte Kertész a bírónak, és megmutatta az iratokkal teli szatyrát, amit a megbilincselt kezével fogott. Rögtön ezután arról beszélt, hogy most nem szedte be a gyógyszereit, egyben a távol lévő ügyvédjét megrótta, aki nem figyelmeztette arra, hogy ne vegyen be nyugtatókat közvetlenül az előző tárgyalás előtt. Odáig ment, hogy az kérte, mentse fel az ügyvédet a bíróság. A kérésének helyt is adtak, innentől a védelmére kirendelték az ügyvéd helyettesét. Ettől felbátorodva Kertész arra terelte a szót, hogy 21 tanúja van arra, hogy a Szita Bence-gyilkosság elkövetésének napján másutt tartózkodott, például az OTP-nek éppen akkor fizetett ki egy számlát, a Somogy Tévének pedig egy sms-t küldött.

– Mi köze van ennek a kiskorú veszélyeztetésének ügyéhez? – kérdezte a bíró.
– Semmi – ismerte be a vádlott, de nem adta fel. Pedig a bíró ezután több tanú vallomását olvasta fel, miszerint Kertész József terrorizálta a feleségét, leköpte és azzal fenyegette meg, hogy kivégzi, ezért a bíróság korábban távoltartási végzést is hozott a férfi ellen. Kertész viszont azt akarta bebizonyítani, hogy a válófélben lévő felesége és a lányai provokálták őt, azért hívogatták magukhoz, hogy szegje meg a távoltartási végzést, és ezzel börtönbe juttassák. Hogy ezt bizonyíthassa, a lefoglalt mobiltelefonját kellett újra üzembe helyezni, ehhez azonban nem volt akkumulátor. Ezután hosszas közjáték következett, előbb egy börtönőr, majd a bíró telefonjának az akkumulátorát próbálták bele a készülékbe, majd egy közeli telefonszaküzlet eladóját hívta be szakértőnek gyorsan a bíró. Végül sikerült bekapcsolni Kertész mobilját, ezen találtak is egy olyan fényképet, ahol a saját vállát fotózta le, miután – állítása szerint – a felesége megharapta. Az összes sms-t felolvasták, amelyek többsége nem bizonyult túl érdekesnek, például az egyikben egy zöldségesnek Kertész azt írta, hogy nagyon finom a tőlük kapott dinnye, amit éppen most esznek. A következő tárgyalásra a férfi újabb tanúk beidézését indítványozta, akik szerinte bizonyíthatják az igazát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!