Kék hírek, bulvár

2014.09.17. 14:08

Halálra verték a fiatalok a hajléktalant a vasútállomáson

A fiatalok ütötték, rugdosták, majd megtaposták a hajléktalant, aki agyzúzódást szenvedett, bordái törtek, s három nappal később elhunyt a kórházban.

A. V.

Csak a balatonboglári hajléktalangyilkosság harmadrendű vádlottjának büntetését enyhítette a Pécsi Ítélőtábla: a budapesti fiatalt a Kaposvári Törvényszék nem jogerősen másfél év, három esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte, Pécsen ugyanekkora felfüggesztés mellett tíz hónapos szabadságvesztést szabtak ki rá. Az első- és a másodrendű vádlott öt, illetve öt és fél éves, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést helybenhagyta a grémium.

A három ifjú 2012 novemberében egy fonyódi gyermekotthon lakójaként utazott Balatonboglárra, hogy meglátogassák a lányismerőseiket. A vasútállomás melletti büfében iszogattak, majd a váróteremben megláttak egy hajléktalant. Belekötöttek a férfiba, ütötték, rugdosták, majd amikor a földre került, megtaposták. Az otthontalan agyzúzódást szenvedett, bordái törtek, s három nappal később elhunyt a kórházban. A trió ezek után a buszállomáson tombolt tovább, megkergették, majd megütötték a buszsofőrt, s bedobták a jármű több ablakát.A törvényszék – noha a védők szerint életveszélyt okozó testi sértés történt – halált okozó testi sértés, rongálás társtetteseként, s közfeladatot ellátó személy elleni csoportos erőszak miatt ítélte el az első- és a másodrendű vádlottat, míg harmadik társukat utóbbiban látta elmarasztalandónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!