Kék hírek, bulvár

2014.09.02. 11:55

Mi van a vállán? Én szarvast? Családi orvvadászat Lakócsán

Friss szarvascombbal a vállukon sétáltak hazafelé a lakócsai orvvadászok, amikor a darányi körzeti megbízott rendőrök tetten érték őket.

K.G.

Hétfőn 20 óra körüli időben Lakócsa külterületén található erdősávban fogták el a két lakócsai lakost, akik a szarvascombot cipelve gyalogoltak. Egyikük, egy 40 éves férfi korábban a Gerendás erdőrészben egy bokor alatt rejtette az általa engedély nélkül tartott kispuskáját. Amikor az erdőt járta, elővette a fegyverét, amellyel aznap egy szarvasbikát ejtett el. A hús ellopásában és hazaszállításában segítséget nyújtott neki a fiatalkorú fia.A rendőröknek megmutatták a lőfegyver rejtekhelyét, így a nyomozók a puskát és a hozzá tartozó lőszert a helyszínen lefoglalták. Az elejtett szarvasbika vadgazdálkodási értéke megközelíti a 600 ezer forintot. Az apát és fiát előállították a barcsi rendőrkapitányságra. Mindkettejüket őrizetbe vették. Az apát a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki lopás, orvvadászat, lőfegyverrel visszaélés, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt. Törvényes képviselője jelenlétében a fiút szintén gyanúsítottként hallgatták ki a lopás ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!