Kék hírek, bulvár

2014.09.14. 14:08

Nyolcvan centi víz hömpölygött az utcán Siófokon

Újabb segélykérő hívások futottak be a megyei műveletirányítási központba. Siófokra, Babócsára és Belső-Somogyba is riasztották a tűzoltókat.

Sonline

– Felázott a talaj és egy nyolc méter magas fa dőlt az útra Csombárdnál – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. – A kaposvári tűzoltók távolították el láncfűrésszel az akadályt az útról. Siófokon, a Tessedik Sámuel utca egyik lakóházában több mint tíz centiméter víz volt. A siófoki hivatásos tűzoltók szivattyút telepítettek a házhoz, ám a víz visszaáramlott az ingatlanba, így a tűzoltók homokzsákokkal zárták le az ajtókat a víz elől. A lakás tulajdonosa addig elhagyta az ingatlant, amíg a vizet nem sikerül teljesen eltávolítani. A Szent László utca a város egyik legkritikusabb pontja, a mélyebben fekvő szakaszon nyolcvan centiméter víz hömpölygött az utcán az éjszaka, mélygarázsokat és pincéket öntött el a víz. A siófoki egységek a székesfehérvári tűzoltókkal, valamint a vízügy szakembereivel jelenleg is 10 szivattyút működtetnek a területen és közösen dolgoznak a víz eltávolításán, ám a munkálatokat nehezíti a szűnni nem akaró eső.



– Balatonszabadiban, a Kossuth Lajos utcában négy házat kell megvédeni a bejárati ajtókhoz egyre közelítő ártól – közölte a katasztrófavédelem. – Homokzsákokból védőgátat építenek az épületek megóvása érdekben. Nagyberényben pedig újabb lakóházak kerültek víz alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!