Kék hírek, bulvár

2014.11.25. 15:05

„Megdöglötök” - vascsővel verte a nő fejét a dühöngő férfi

Tizenkét év fegyházról tízre mérsékelte egy bakházai férfi büntetését a Pécsi Ítélőtábla, öccsét pedig, akit eredendően nyolc esztendőre küldött rács mögé a Kaposvári Törvényszék, két év két hónapra ítélte. Az idősebbik testvért első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében és társtettesként súlyos testi sértésben, illetve magánlaksértésben találták bűnösnek, utóbbiakban a fiatalabbat is elítélték, akit az első vádpontban bűnsegédnek mondtak ki.

A. V.

A két férfi tavaly nyáron verte össze brutális kegyetlenséggel szomszédjaikat, akik közül az idősebb csak a szerencsének köszönhette, hogy nem halt bele a bántalmazásba.
A testvérpár régóta, több évtizede rosszban volt a kertszomszédokkal, így amikor 2013 márciusában valaki ledöntötte édesapjuk síremlékét a temetőben, azonnal rájuk gyanakodtak. Ekkor azonban még nem fajult el a vitájuk, a 39, illetve 33 éves férfiak inkább teleragasztották a falut felhívásukkal, melyben kétszázezer forintot ígértek, ha valaki segít megtalálni a sírrombolót. A hirdetmények közül többet azonban valaki letépkedett, s ekkor ismét a szomszédokra gyanakodtak. Egyikükkel júniusban össze is futottak az utcán, ám a férfi megijedt a rázúduló fenyegetésektől, s hazaszaladt. A testvérek követték, közben vascsöveket és köveket vettek magukhoz, s meg is dobálták a szomszédok házát. Ezt követően az elsőrendű vádlott berúgta a bezárt kétszárnyú kaput, mire a korábban hazamenekült férfi gázpisztolyából háromszor rájuk lőtt, aztán anyjával együtt bezárkózott a házba. Az idősebbik testvér ekkor egy vascsővel módszeresen beverte az épület mind az öt ablakát, majd a támadók hazamentek.

Este kilenc és tíz óra között tértek vissza vascsővel és husángokkal felfegyverkezve, s elbújtak a kertben, ám a házőrző kutya elárulta őket. A háziak pedig kimentek az ugatásra...
– Megdöglötök – ugrott elő a sötétből az idősebbik báty, majd fejbe vágta az idős asszonyt, akit aztán, miután a nő a földre rogyott, tovább ütlegelt: legalább 15–16-szor csapott le a fejére és a felső testére. Öccse eközben az anyja segítségére siető férfit kezdte el ütni egy husánggal, aki védekezésképpen mellbe rúgta támadóját. A tesók haragja azonnal rákoncentrálódott: földre vitték, és őt kezdték el ütni-vágni, többször a fején is eltalálták. A bántalmazásnak végül a másik szomszéd vetett véget. A megtámadott asszony többszörös arc-, orrcsont- és kartörést szenvedett, fia ujjtöréssel és súlyos zúzódásokkal úszta meg a verést.



A Kaposvári Törvényszék bírája a váddal egyetértve ítélte tíz, illetve nyolc év fegyházra a bakházi testvéreket, akik eltérő minősítés és enyhítés miatt fellebbeztek. A Pécsi Ítélőtábla a másodrendű vádlott esetében igazoltnak látta az eltérő minősítést, esetében elvetette a bűnsegédletet a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében, s csak súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek, ezért nyolc esztendő helyett két év két hónap fegyházra ítélte. Az elsőrendű vádlott esetében pedig azért enyhített, mert az elkövetéskor érvényes Btk-t vette alapul. A verdikt jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!