Kék hírek, bulvár

2014.11.25. 17:49

Rendőrsztori: felrepült a mennybe az elvert gyanúsított autója?

Azt állítja egy taranyi férfi, hogy megverték a rendőrök, majd lefoglalták az autóját, de a kocsiról semmilyen dokumentumot nem kapott.

K. G.

– Négyen indultunk útnak aznap autóval az unokaöcsémmel, és két barátunkkal, mert az erdésztől engedélyt kaptunk fa szedésére – idézi fel a történteket Bogdán Péter Ádám. – Jártuk a vidéket, aztán éhes lettem, bementünk a berzencei boltba, hogy vegyünk szalámit meg kenyeret, de cipó nem volt, ezért továbbálltunk. Leszállt az este, hamar sötét lett, ismeretlen területen jártunk. Eltévedtünk, no. A kocsi meg is süllyedt, veszekedtem a sofőrrel, mert nem én vezettem, de az én autómban ültünk. Egyszerre több terepjáró jött utánunk, dudáltak, és hirtelen körbevettek a rendőrök. Állítólag egy sertéstelep van arra, utólag azt mondták, hogy ott lopni akartunk, de ez akkor még nem derült ki. Igazolványt nem kértek tőlünk, de megbilincseltek bennünket. Ártatlanok vagyunk, bűnjelet nem találtak nálunk, csak két fejsze volt az autóban. A társaim fiatal gyerekek, nem vallottak. Ekkor az egyiket úgy megütötték, hogy bevizelt, és én is kaptam egy rúgást. Utána azzal fenyegettek, ha elmondjuk valakinek, hogy megvertek minket, nem mehetünk haza. Egy orvosnő megvizsgált minket a nagyatádi kapitányságon, neki megemlítettem, hogy megsérültem, de azt mondta, hogy lehet, hogy ez egy régi rúgás nyoma rajtam. A Suzukimat lefoglalták, és amikor kértem a rendőrt, hogy adjon róla papírt, azt válaszolta, hogy nincs, mert „az autó felrepült a mennyekbe”. Feljelentést készülök tenni az ügyészségen a történtek miatt. Azóta voltak nálunk a rendőrök, most a kutyáinkat ellenőrizték: ha meg vannak kötve, az állatkínzás, ha meg szabadon kóborolnak, akkor meg azért büntetnek meg bennünket.A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától megtudtuk, hogy a nagyatádi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya 2014. november 13-án indított büntetőeljárást négy taranyi férfi ellen lopás vétség kísérletének gyanúja miatt, mert aznap késő délután egy berzencei sertéstelepről disznót próbáltak meg ellopni. A telep egyik munkatársa észrevette őket, és értesítette a rendőrséget. A járművével a négy férfi, miután látták a közeledő járőrautókat, nagy sebességgel akart elmenekülni. Ezt a helyszínre érkező rendőrök akadályozták meg. A 21 éves K. Csabát, a 27 éves B. Antalt, a 38 éves B. Imrét és az 59 éves B. Péter Ádámot az egyenruhások elfogták és előállították a nagyatádi rendőrkapitányságra, ahol szabadlábon hagyásuk mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az autó lefoglalásával és a gyanúsítással szemben ketten éltek panasszal, ezért a Nagyatádi Rendőrkapitányság a keletkezett iratokat megküldte a Nagyatádi Járási Ügyészségnek, hogy ott bírálják el. Az elfogott és előállított személyek a rendőri intézkedéssel szemben nem éltek panasszal, továbbá bántalmazásról sem a rendőröknek sem a vizsgálatokat végző orvosnak nem tettek említést, így hivatalos úton panasszal nem éltek emiatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!