Kék hírek, bulvár

2015.01.17. 11:00

Egy halott, hét sérült - vádemelési javaslat a sofőr ellen

Egy személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze Böhönye és Nagybajom között, a balesetben egy nő életét vesztette. A vétkes sofőr ellen vádemelést javasol a rendőrség.

Sonline

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy somogyszentpáli lakos ellen.
[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Vádemelési javaslat a sofőr ellen - fotó: SMRFK
[/caption]
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, halálos közúti közlekedési baleset történt még július 23-án délután Böhönye és Nagybajom között, a 61-es főút 146+600-as kilométerszelvényénél. A rendelkezésre álló rendőrségi adatok alapján L. J. Böhönye irányából Nagybajom felé közlekedett, amikor ismeretlen okból áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, melynek következtében a szemből szabályosan közlekedő tehergépkocsi vezetője, majd a személygépkocsi vezetője is ellenkormányzott, de végül összeütköztek. A baleset során a személyautó jobb hátsó ülésén utazó 18 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, további hét ember megsérült.– Az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a baleset következtében négyen súlyos, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Az eljárást a megyei főkapitányság a napokban befejezte és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Somogy Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik